Chris Froome – tšempion, keda britid ikka võõristavad

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat aastat järjest Tour de France'i võitnud Chris Froome rõõmustab koos pisipoja Kellaniga.
Kolmandat aastat järjest Tour de France'i võitnud Chris Froome rõõmustab koos pisipoja Kellaniga. Foto: Thibault Camus/AP/Scanpix

Jaan Kirsipuu sõitis 1999. aastal nädala jagu Tour de Franceʼi liidrina, aga aasta meessportlase valimisel ta suusatamise MM-hõbeda Andrus Veerpalu vastu ei saanud. Võib-olla oleks praegu, kui Eestis on hakatud medalite kõrval üha enam hindama ka spordialade levikut ja neis valitsevat konkurentsi, kaalukauss teistpidi läinud, aga eks ta üks ema-tütar-küsimus ole.

Chris Froome võitis mullu kolmandat korda Tour de Franceʼi, ent ei pääsenud Suurbritannia parima sportlase valimisel isegi 16 parema sekka! Siin on midagi mäda – kuidas on võimalik, et nii kõva tšempionit võõristatakse? Etteruttavalt, üleeile kolmandat aastat järjest Champs-Élyséesʼl pjedestaalile roninud kollase särgiga Froomeʼil ei tasu esikohta oodata ka tänavu, sest Suurbritannia spordisõprade jaoks pole ta lihtsalt piisavalt oma jope.

Kindlasti ei ole põhjuseks brittide leige suhtumine jalgrattasporti. 2008. a võitis BBC aasta spordipersooni auhinna – just selle autasu võitja ongi Suurbritannia aasta sportlane, kusjuures mehed ja naised võistlevad üheskoos – trekirattur Chris Hoy, 2011. a maanteesõidu maailmameister ja Tour de Franceʼi sprindiarvestuse võitja Mark Cavendish ja 2012. a esimese britina Tour de Franceʼi võitnud ning olümpiamängude eraldistardis kuldmedali pälvinud Bradley Wiggins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles