Mehhiko kõigi aegade skoorikuningas «väike hernes» naaseb Premier League'i

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Hernandez alias Chicharito naaseb Premier League'i, kus hakkab kandma West Ham Unitedi värve.
Javier Hernandez alias Chicharito naaseb Premier League'i, kus hakkab kandma West Ham Unitedi värve. Foto: West Ham United / Twitter

Inglismaa jalgpalli kõrgliigaklubi West Ham United sõlmis kolmeaastase lepingu endise Manchester Unitedi ründaja Javier Hernandezega, kes kuulus viimati Bundesligasse kuuluva Leverkuseni Bayeri ridadesse. Ülemineku suuruseks on ligi 18 miljonit eurot, kirjutab BBC.

Seejuures sai tänavu maikuus Hernandezest, keda tuntakse laiemalt Chicharito nime all (tõlkes «väike hernes»), Mehhiko jalgpallikoondise kõigi aegade suurim väravakütt, kui ta sõprusmängus Horvaatia vastu oma koondisekarjääri 47. tabamuse ning möödus seega kõigi aegade edetabelis Jared Borgettist.

«Premier League on maailma parim liiga ning kui mul avanes võimalus siia tulla, olin West Hamiga liitumisest meeleheitel,» kommenteeris Chicharito üleminekut. «West Ham on ajaooline ning väga ambitsioonikas klubi. Mul on seljataga kolm fantastilist aastat Hispaanias ning Saksamaal, kuid minu karjääri esimene suur peatükk pärineb ajast, mil mängisin esmakordselt Inglismaal (aastatel 2010–2015 ManUs – toim) ning mul on hea meel tagasi olla,» lisas 29-aastane mehhiklane.

Punaste Kuradite ridades sai Chicharito platsile 103 mängus ning lõi selle aja jooksul 37 väravat. Ühe hooaja (2014–2015) veetis ta laenulepingu alusel Madridi Realis, kus sai 23 kohtumisega kirja seitse tabamust. Viimati kuulus Mehhiko koondislane aga kahel hooajal Leverkuseni Bayeri ridadesse ning pääses Saksamaa klubi eest platsile 54 mängus, saades jala valgeks 28 korral.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles