Hamilton võib juba sel nädalavahetusel kerkida Schumacheriga ühele pulgale (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks vägevat vormelipilooti 2012. aastal –  McLaren-Mercedese sõitja Lewis Hamilton (paremal) ning enne karjääri lõppu samuti Mercedese värve kandnud legendaarne Michael Schumacher.
Kaks vägevat vormelipilooti 2012. aastal – McLaren-Mercedese sõitja Lewis Hamilton (paremal) ning enne karjääri lõppu samuti Mercedese värve kandnud legendaarne Michael Schumacher. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Mercedese meeskonna esisõitja Lewis Hamilton on loomas hõbenoolte bossi Toto Wolffi sõnul pärandit kui «üks suurepärasemaid piloote vormel 1 sarjas»  ning tuleval nädalavahetusel võib kolmekordne maailmameister jõuda ühele pulgale F1 ajaloo jooksul kõige enam etapivõite saavutanud Michael Schumacheriga.

Kui Hamilton suudab Hungaroringil võita taas kvalifikatsiooni, tõuseks ta karjääri 68 kvalifikatsioonivõiduga kõnealuses arvestuses Schumacheriga samale tasemele. Eeldused saavutuseks on paljulubavad, kuna 32-aastasest britist pole keegi vormel 1 sarjas Hungaroringil peale tema viis korda võidutsenud.

Samuti tõuseks Hamilton võidu korral tänavusel hooajal MM-sarja üldtabelis esimest korda liidriks, kuna pärast eelmist etappi ehk Briti GP-d eraldab teda ning neljakordset maailmameistrit Sebastian Vettelit (Ferrari) vaid üks punkt. «Lewis on pakkunud tänavu nii Hiinas, Kanadas kui ka Silverstone ringrajal täiuslikkuse esitusi ning viimati saadud triumf kodupubliku ees andis talle positiivse laengu, mistõttu olen kindel, et see energia kandub edasi ka järgmistel etappidel,» sõnas Mercedese juht Toto Wolff.

«Näeme peaaegu igal nädalavahetusel, kuidas Lewis püstitab uusi rekordeid ning teeb meie spordiala ajalugu, luues ühe ajaloo parema piloodina pärandit. Hungaroring on talle alati sobinud, kuid ta teab ise kõige paremini, et minevikus tehtud tulemused ei taga häid esitusi tulevikus. Tuleb õigesti valmistuda ning teha kõvasti tööd,» lisas ta.  

MM-sarja üldarvestuse esikuuik Ungari GP eel:

  1. Sebastian Vettel 177 punkti
  2. Lewis Hamilton 176
  3. Valtter Bottas 154
  4. Daniel Ricciardo 117
  5. Kimi Räikkönen 98
  6. Max Verstappen 57
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles