POSTIMEES JYVÄSKYLÄS Neuville teab, et Tänakul pole midagi kaotada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Norbert Barczyk/PRESS FOC/SIPA/Norbert Barczyk/PRESS FOC/SIPA

Paberil on autoralli MM-tiitel kahe mehe otsustada. Sebastien Ogier’d ja Thierry Neuville’i lahutavad viis etappi enne hooaja lõppu 11 punkti, Jari-Matti Latvala kaotab kolmandana prantslasele juba 48, Ott Tänak neljandana 52 silmaga. Aga tiitleid ei võideta paberil.

«Kui viis rallit on lõpuni, ei ole asjad veel sugugi otsustatud. Praegu võib see paista kui minu ja Thierry vaheline lahing, aga Jari-Matti ja Ott on piisavalt lähedal, et neid ei saa veel ära unustada,» sõnas M-Sporti tiimi esisõitja Ogier täna algava Soome ralli eel. «Mul ja Thierryl on vaja ühte niru nädalavahetust, teistel tüüpidel ühte head ja jälle oleme üksteisest vähem kui ühe võidu kaugusel – need on väga põnevad meistrivõistlused.»

Ogier’ meeskonnakaaslane Tänak ja Toyota esisõitja Latvala pudenesid kõige teravamast tiitlijahist Poola rallil – eestlane sõiduvea, hõimuveli mehaanilise rikke tõttu. Kuigi MM-sarjas on nüüd kahel esimesel veidi suurem õhuvahe, ei arva hetkel teist kohta hoidev Neuville, et tema ja Ogieri elu sellest kergemaks läks. «Rallisid võita on nüüd raskem, sest neil pole enam midagi kaotada ja nad proovivad alati võitu võtta hoolimata sellest, kas pingutamine toob kaasa katkestamise või mitte. Nii et mul on nüüd keerulisem rallisid võita. MMi arvestades on võib-olla tõesti surve edaspidi natukene väiksem, aga samas vaatasin ma juba enne enda ette ehk Sebastieni suunas, mitte selja taha.»

Kuidas näeb pühapäeval välja Soome ralli finišipoodium, on keeruline, et mitte öelda võimatu ennustada. Kuigi Tänak pole oma MM-šansse veel maha matnud ja vajab vastupidiselt Neuville’i prognoosile kindlat punktisaaki, ihkab ta mõistagi sammuda Markko Märtini jälgedes ja teise eestlasena Soomes pjedestaali kõrgeimale astmele kerkida. Oma margi loodab koduradadel maha jätta ka eestlase tiimikaaslane Teemu Suninen ning kolm soomlast, sealjuures Latvala, jahivad poodiumikohti ka Toyota eest. Ja nende näljaste kolleegide taustal peavad oma duelli Neuville ja Ogier.

«Ma ei tea, kas me võitleme ralli esikoha nimel,» mõlgutab belglane mõtteid. «Eks see sõltub kindlasti ka Sebastienist ja tema näidatavast kiirusest. Kui tahan sellelt nädalavahetuselt MM-tabelisse saada temast rohkem punkte, siis pean kindlasti tema ees lõpetama, nii et kui tema sõidab võidule, siis teen seda ka mina.»

Soome ralli esimene kiiruskatse algab täna õhtul 19.00. Kokku läbitakse Jyväskylä ümbruses 26 katset kogupikkusega 314,2 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles