POSTIMEES JYVÄSKYLÄS Raul Jeets Soome hüpetest: tuleb loota, et maandud tee peale

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soomes oma karjääri teisel MM-rallil startiv Raul Jeets tõdes Postimehele antud intervjuus, et Soome rallist kujuneb tõenäoliselt tema senise karjääri raskeim katsumus.

Esimesed üllatused tabasid Jeetsi juba ralliks legendi koostades. Ta avaldas, et Soomes tuleb ralli edukaks läbimiseks esmalt auto üle tunnetus saada ning seejärel juba edasi vaadata, mis kiirus kiiruskatseteks valida.

«Paljud kohad tulevad kindlasti üllatusena. Juba testikatsel oli näha, et mingi koht viskas oluliselt rohkem kui mina seda oodata oskasin. Aga see on üks osa sellest rallist – sul peab olema täpne legend ja pead sõitma selliselt, et maandud loodetavasti tee peale. Tuleb harjuda oludega ning sündmuste käigus reguleerida, mis hooga me sõitma peame ja saame,» avaldas ta edu valemi.

Jeets tunnistas, et tunneb end Soome ralli eel enesekindlamalt kui Poola ralli eel. «Kui Poola ralli viimane äpardus kõrvale jätta, siis see sujus meie jaoks hästi. Saime oma kilomeetrid ära sõita. Saime eelaimduse MM-rallist, kuidas ja mis hooga me sõitma peame,» rääkis Jeets.

Pärast Soome ralli testikatset tuli eestlasel tunnistada, et Soome rallist kujuneb üks raske katsumus: «Tutvusime Soome ralli teedega ja sõitsime testikatse ära ning tuleb öelda, et see on kõige keerulisem ralli, millel mina elus startinud olen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles