Tänak: nagu täismehed oleks pandud lasteaeda (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ralli on tuntud kiirete kurvide poolest. Tänavu on inimkätega rajatud palju aeglaseid pöördeid, et keskmist kiirust alla tõmmata. Foto: @World/M-Sport
Soome ralli on tuntud kiirete kurvide poolest. Tänavu on inimkätega rajatud palju aeglaseid pöördeid, et keskmist kiirust alla tõmmata. Foto: @World/M-Sport Foto: @World/M-Sport

Soome MM-etappi on läbi aastate tuntud kui 10 000 järve või 1000 hüppe rallit. Nüüd võib seda kutsuda ka 100 šikaani ralliks. Erinevalt eelnevatest ei ole viimase puhul tegu aga komplimendiga.

Täpselt aasta tagasi püstitas Kris Meeke uue MM-sarja rekordi – põhjaiirlane kulutas Soome rallil 334 kiiruskatsekilomeetri läbimiseks aega 2:38.05,8 ehk tema keskmine kiirus oli 126,6 km/h. Tänavu peaks see rekord taas kildudeks purunema, sest 2017. aasta WRC autod on varasemast kiiremad ja läbivad kurve palju tempokamalt. Tingivaks kõneviisiks kõik aga ilmselt jääbki, sest kuna Rahvusvaheline Autoliit FIA on ohutuskaalutlustel seadnud katse keskmise kiiruse piirmääraks 130 km/h, on Jyväskyläs paikneva ralli korraldajad asunud autosid kunstlikult aeglustama. Eilne testikatse näitas, mis on olnud selle tagajärjed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles