Raul Jeetsi ootab ees sportlaskarjääri kangeim katsumus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets
Raul Jeets Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänaku ja Martin Järveoja kõrval on Soome MM-rallil teise Eesti ekipaažina stardis Raul Jeets ja Kuldar Sikk. WRC2 klassis võistleva Jeetsi jaoks on tegu karjääri teise MM-ralliga ja varem pole ta ralliauto roolis midagi sellesarnast kogenud.

Möödunud kahel hooajal ERC sarjas võistelnud Jeets lööb sel hooajal plaanide järgi kaasa kolmel MM-etapil: Poolas, Soomes ja Suurbritannias. Juuli algul toimunud debüüt kulges õppimise tähe all ja lõppes teelt väljasõiduga pühapäeva hommikul, kui hakkas tõrkuma piloodi ja kaardilugeja vaheline sidesüsteem, mis tõi kaasa sõiduvea. Vaatamata viperusele on Jeets Soome ralli eel enesekindel – üheksakuine võistlusrooste sai eelmise etapiga minema pühitud ja tunne on taas hea.

«Kindlasti olen enesekindlam kui enne Poola ralli starti. Saime seal oma kilomeetrid ära sõita ning kätte aimduse MM-rallist ja sellest, kuidas ja mis hooga sõidame,» rääkis Jeets eile lõunal, kui oli testikatsel näidanud 14 WRC2 sarjas võistleva piloodi seas 13. aega. Kiireimale, Jari Huttunenile kogunes viis kaotussekundit. «Olles nüüd Soome ralli teedega tutvunud ja ära sõitnud testikatse, siis ma ütleks, et see on kõige keerulisem ralli, kus olen elus pidanud startima. Aga kolme nädala tagune Poola, sealt saadud kogemused ja autotunnetus lubavad öelda, et tunne on ralli eel hea,» lisas Jeets, kes on varem Soome rallil käinud vaid pealtvaatajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles