Toomas Savi peatas oma tegevuse EOK asepresidendina

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Savi
Toomas Savi Foto: Toomas Huik

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee teatas, et Eestu Suusaliidu president Toomas Savi on seoses suusalegendi Andrus Veerpalu positiivse dopinguprooviga peatanud oma tegevuse EOK asepresidendi ja täitevkomitee liikmena.

Täitevkomitee avalduse neljandas punktis seisab: EOK täitevkomitee võtab teadmiseks Toomas Savi isikliku soovi peatada oma tegevus EOK asepresidendi ja täitevkomitee liikmena kuni Andrus Veerpalu juhtumi asjaolude lõpliku selgumiseni.

Lisaks märkis EOK täitevkomitee oma avalduses, et nad taunivad seisukohti, mis seavad kahtluse alla tänapäeva spordi Ausa Mängu võimalikkuse.

«Ka üksikud dopingujuhtumid heidavad spordile varju, kuid ei muuda Ausat Mängu olematuks. Sport täidab maailmas olulist sotsiaalset, kasvatuslikku ja inimesi liitvat rolli. Rõhutades spordi tähtsust ühiskonnas on maailma riigid leppinud kokku dopinguvastase võitluse ühistes reeglites - Maailma Dopinguvastases Koodeksis. Eesti Vabariigi valitsus kirjutas sellele alla 2003. aastal. EOK koos teiste rahvuslike olümpiakomiteedega maailmas seisab puhta spordi põhimõtete eest Koodeksi reegleid täites,» seisis avalduses.

EOK rõhutas veel, et suusalegend Veerpalu pole vel süüdi mõsitetud ja Maailma Dopinguvastase Koodeksi reeglite järgi on sportlasel õigus õiglasele ärakuulamisele ja vajadusel ka apelleerimisele. EOK täitevkomitee lubas jälgida tähelepanelikult, et sportlase õigusi vähemalgi määral ei kahjustataks ja Andrus Veerpalu saab esitada vastuväiteid oma puhtuse tõestamiseks.

Lisaks märkis EOK, et Maailma Dopinguvastane Koodeks reguleerib detailselt dopingujuhtumite menetlemise korda, ka avalikustamist ja konfidentsiaalsust. Keelatud on sportlase huvides ilma tema loata avalikustada A-proovi positiivset tulemust. EOK täitevkomitee peab kahetsusväärseks, et taas on seda koodeksi nõuet rikutud. Täiesti lubamatuks peame aga avalikkuses inimeste süüdistamist, kelle süü ei ole tõendatud. EOK täitevkomitee toetab Sihtasutuse Antidoping nõukogu tegevust asjaolude selgitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles