Urmas Välbe: Venemaa pakkus mulle rohkem raha, kuid see pole esmatähtis

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Määrdemeister Urmas Välbe
Määrdemeister Urmas Välbe Foto: Raigo Pajula

Venemaa suusakoondise juurde tööle siirdunud endine Eesti koondise määrdemees Urmas Välbe tunnistas, et idanaabrid tegid parema pakkumise, kuid see polevat esmatähtis.

Urmas Välbe sõnul tegi tegi tema endine abikaasa, Venemaa Suusaliidu president Jelena Välbe talle pakkumise juba aasta tagasi, kuid siis ta pidi viisakalt loobuma, sest ei saanud järsku reeta oma kodumaa suusatajaid.

«Loomulikult mängib ka raha elus tähtsat rolli, kuid see pole esmatähtis.Pärast Eesti tähtsuusatajate tippspordist loobumist jäi Eesti Suusaliidu eelarve väiksemaks ja Venemaa tegi mulle rahaliselt parema pakkumise,» märkis Urmas Välbe Venemaa meediale antud intervjuus, kuid kinnitas ühtlasi, et raha polnud ainuke tegur. «Teine põhjus on see, et Venemaal on väga tugev meestekoondis ja mind motiveerib töötamine sportlastega, kes on võiduvõimelised. Kindlasti on see palju huvitavam, kui juunioride peale lootmine.»

Samas intervjuus märkis Urmas Välbe, et Venemaa suusakoondise peatreeneritoolile olnuks parim variant mati Alaver.

«Mati Alaver oleks Venemaa suusakoondise peatreenerikohale parim valik. Ta teab kõiki Venemaa treenereid ja sportlasi ning tunneb metoodikat. Ja erinevalt minust räägib keelt aktsendita,» ütles Urmas Välbe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles