Neljakordne olümpiavõitja murdis olulise lubaduse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordne olümpiavõitja Mo Farah.
Neljakordne olümpiavõitja Mo Farah. Foto: Mike Egerton/PA Wire/PA Images

Neljakordne pikamaajooksu olümpiavõitja Mo Farah (Suurbritannia) ei lõpeta erinevalt varasemast lubadusest karjääri kodumaal, vaid osaleb ka 24. augustil Zürichis toimuval Teemantliiga finaaletapil, teatasid võistluse korraldajad.

34aastaen Farah võitis nii 2012. aasta Londoni kui ka 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudel nii meeste 5000 kui ka 10 000 meetri jooksu ning pidi algse plaani kohaselt lõpetama karjääri kodumaal, osaledes esmalt Londoni MMil, kus püüab kolmandat järjestikust 5000 ja 10 000 meetri jooksu kuldset duublit, ning 20. augustil Birminghami Grand Prix 3000 meetri jooksus.

Aga kuna Farah kvalifitseerus 5000 meetri jooksus ka Teemantliiga finaali, kavatseb ta Zürichi võistluste korraldajate teatel nüüd ka seal. «Jooksurajaga jätab ta hüvasti Zürichi legendarsel Letzigrundi areenil,» teatasid võistluse korraldajad.

Zürichi staadion on Farah jaoks ilusate mälestuste paik, sest seal peetud 2014. aasta Euroopa meistrivõistlustel võitis ta samuti nii 5000 kui ka 10 000 meetri jooksu. Kas Farah suudab võita viiendat aastat järjest tiitlivõistlustel mõlemad staadionijooksu pikamaadistantsid, selgub Londonis.

Pärast võistlusi kodumaa pealinnas, Birminghamis ja Zürichis jätab jooksulegend staadionitega hüvasti ja keskendub maratonidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles