Tänak avaldas eesmärgi Saksamaa MM-ralliks (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja said Soome MM-rallil seitsmenda koha
Ott Tänak ja Martin Järveoja said Soome MM-rallil seitsmenda koha Foto: HANNU RAINAMO/AFP

Autoralli MM-sarja tänavuse hooaja üheksandal etapi ehk Soome MM-rallil seitsmenda koha ning punktikatse võidu teeninud Ott Tänaku sõnul pole MM-sarjas esimese kahe Thierry Neuville’i ja Sebastien Ogier’ püüdmine veel võimatu.

Neli etappi enne hooaja lõppu on Tänak MM-arvestuses 119 punktiga kolmandal kohal. Nii Neuville’il kui Ogier’l on punkte 160. «Soomes kellegagi vahe ei suurenenud, vaid pigem vähenes. Neuville’iga saime sama palju punkte, teistega vähendasime vahet. Nüüd hakkab pihta rallihooaja tavapärasem osa ning kiired rallid on läbi. Hea oleks Saksamaa ralli järel kolme sees püsida, sest esimest kahte pole veel võimatu püüda,» rääkis Tänak Kuku raadio saatele «Piloot».

Soome rallile tagasi vaadates tõdes eestlane, et kuigi sõitjate arvestuses polnud ralli M-Spordile võib-olla nii edukas, suudeti vähemalt meeskondlikult Hyundaist paremad olla. Tiimide arvestuses on enne nelja viimast etappi M-Spordil 259 ning Hyundail 239 silma.

Soome rallit domineerinud Toyota meeskonna hea minek Tänakule üllatuseks ei olnud. «Auto on Soomes arendatud ja enamus kilomeetreid just seal kogutud. Oli karta, et nad on kiired,» möönis eestlane.

Ka Tänak ise näitas tegelikult nädalavahetuse jooksul kohati väga head kiirust, ent kuna ta kaotas juba ralli avapäeval rehvipurunemise tõttu palju aega, oli suur mäng tema jaoks lõppenud. «Motivatsioon polnud probleemiks, aga huvi midagi rohkem püüda polnud päris see. Harjukeskmise sõitsime ikkagi ära,» võttis Tänak Soome ralli kokku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles