Kuningas kergejõustik suvitab Käärikul

Sisuturundus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kääriku Spordikeskus on algusest peale olnud seotud Eesti kergejõustiku ja eriti kümnevõistluse arendamisega. Tänaseid võimalusi kergejõustiku harrastamiseks tutvustas Tehvandi Spordikeskuse SA juhatuse liige Kristjan Karis.

Kääriku kuulsuste seina vaadates, on lihtne mõelda, et siinse kergejõustiku staadioni radadel on küll kullasära küljes. Siin on treeninud paljud olümpiavõitjad nii Eestist kui ka mujalt maailmast. 1964. aasta Tokyo mängude eel treenis Käärikul terve Nõukogude kergejõustiku olümpiakoondis.

Täna saab kergejõustiku staadionil läbi viia kõiki kergejõustikuga seotud alasid. Täismõõtmelise 400 m ringi kõrval on olemas nii heitealade kui ka kaugus-, kõrgus- ja teivashüppe sektorid.

Vihmase ilmaga saab treeningud kiiresti üle viia siseruumidesse. Lisaks sisejooksurajale on Käärikul paljude harjutusvõimalustega spordisaal ning jõusaal koos kõigi vajalike seadmete, lisavarustuse ja aeroobseks treeninguks vajalike trenažööridega.

Kääriku trumbiks on puutumatu loodus, siin saab joosta ja liikuda sõna otses mõttes looduse keskel: suur osa spordivõimalustest on peidetud metsade ja kuplite vahele. Avastamist ootab koguni seitse erineva reljeefi ja pikkusega rada.

Tugevamaid sportlasi ootavad väljakutsuvate tõusude ja langustega Järverada ning Seinamäe rada. Tunduvalt rahulikuma profiiliga on 5 km jooksurada või Pühajärve-Kääriku kergliiklustee. Tänu asfaltkattele on viimane kõige vaheldusrikkam – seda võib läbida nii rullsuuskade, jalgratta kui ka Käärikult renditud tõukerattaga.

Pikemateks retkedeks sobib kuulus Kekkose suusarada, mida saab suvel kasutada jooksu-, kepikõnni või mägiratta rajana. Neliteist kilomeetrit pika raja keskkohas on Harimägi, kust avanevad suurepärased vaated kogu ümbruskonnale.

Harimägi (211,3 m) on üks suuremaid Otepää kõrgustiku lavamägesid. Lõuna-Eesti kuppelmaastiku imetlemiseks on mäele ehitatud 25-meetrine puidust vaatetorn. Paljud armastavad Kekkose rada Harimäelt algava pika ja hoogsa laskumise pärast.

Kääriku Spordikeskust ootab ees uuenduste aeg. Tulevikus peaks Käärikust saama lähiregioonis ainulaadne tarkade lahendustega spordikeskus, mis pakub

lisaks treenimiskeskkonnale ka uuenduslikke tehnoloogia ja spordimeditsiiniga seotud teenuseid.

Keskuse arengukavas on ka kergejõustiku staadioni täielik renoveerimine. Lähedusse ehitatakse uus heitealade väljak ning välijõusaal.

Uuendusena lisandub staadionile varjualune jooksurada, kus saab ka vihmaga treenida. Valgustatud staadioni keskele mahub täismõõtmetes ja loodusliku muruga jalgpalliväljak. Tööde planeeritud maksumuseks on 2,5 miljonit eurot.

Vaata lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles