Eesti laskmislegend pidi EM-finaalis leppima kuuenda kohaga

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Inešin.
Andrei Inešin. Foto: Jarek Jõepera / SL Õhtuleht

Aserbaidžaanis Bakuus toimuvatel laskmise Euroopa meistrivõistlustel oli täna kavas kaarraja harjutuse teine päev, kus Andrei Inešin tabas 50-st märgist 50, mis kokkuvõttes tähendas 121 tabamust ja finaalikohta.

Põhivõistluselt neljanda tulemusega finaali kuue parema hulka pääsenud Inešin tabas finaalis esimesest 20 märgist 14, millega tuli leppida 6. kohaga. Euroopa meistriks tuli finaalis 54 märki tabanud Miloš Slavicek, kes edestas ümberlaskmisega finaalis samuti 54 märki tabanud ja hõbemedali võitnud itaallast Gabrielle Rossettit. Kolmas koht läks rootslasele Stefan Nilssonile, kes tabas finaalis 43 märki.

Teine võistlustules olnud Reino Velleste sai 113 tabamusega 33. koha.

Kokku võitsid Eesti laskurid Euroopa meistrivõistlustelt kolm medalit. Samadelt tiitlivõistlustel on Peeter Olesk toonud Eestile kaks medalit – olümpiakiirlaskmises hõbe ja täiskaliibrilise püstoli harjutuses pronks. Eesti püssinaiskond koosseisus Ljudmila Kortšagina, Tuuli Kübarsepp ja Anžela Voronova saavutasid kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles