Eesti võrkpallis valitseb kuiv seadus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri võrkpallimeeskond.
Tallinna Selveri võrkpallimeeskond. Foto: Peeter Langovits

Viiendat korda järjest Eesti meistriks kroonitud Tallinna Selveri võrkpallimeeskond ei jätnud finaalseerias midagi juhuse hooleks ning loovutas kolme mängu peale Tartu Pere Leivale kõigest kaks geimi.



Vale oleks aga väita, et Pere Leib oli Selveri peksupoisiks. Seeria teises mängus pääses Selver surmasuust alles viiendas geimis ning ka eilne mäng pakkus pinget ja ilusaid pallivahetusi. Kohati jäi mulje, et Selver pakkus Pere Leivale võitu, kuid tagasihoidlikud külalised lükkasid selle viisakalt tagasi.

Näiteks teises geimis juhtis Pere Leib 8:4, kuid Deniss Petrovsi kahe ässa toel tegid võõrustajad 8:1 vahespurdi. Parim võimalus Selver surve alla panna oli Tartu klubil kolmandas geimis, kuid ka 12:3 ja 16:13 edu polnud neile piisav.

Lõpuvileks kujunesid Selveri võidunumbriteks 25:21, 25:18 ja 25:22. Võidu tähistamisel Audentese spordihoones šampanjat ei pritsitud, sest Selver ei taha saali põranda pesemise eest tavapärasemast suuremat summat välja käia. Mäletatavasti valitses «kuiv seadus» ka mullu, kui finaalseeria lõppes Pärnus.

«Enne kohtumist tuletasin poistele meelde, et sel hooajal on meil kodusaalis euromängud hästi välja tulnud. Soovitasin neil vastased prantslasteks või kreeklasteks mõelda,» rääkis Selveri peatreener Avo Keel.

«Arvan, et mängu otsustas sisemine enesekindlus ja võidutahe. Kolmandas geimis langesid kokku Pere Leiva hea mäng ja meie eksimused. Õnneks päris paanikat ei tekkinud. Lõpus eksisid vastased ise rünnakul palju ja tegid meie olukorra kergemaks.»

Finaalseeria avamängust põskkoopapõletiku tõttu eemale jäänud Pere leiva nurgaründaja Priit Luik tunnistas, et meeskond lootis vähemalt korra Selverit lüüa. «Paraku lõpeb meie mäng 20 punkti peal nagu noaga lõigatult ära. Kui servi vastuvõtt jääb võrgust eemale, pole meil meest, kes palli maha lööks,» lausus Luik. «Selveri kuldmedalid tüütavad loomulikult ära, kuid nad pole võitmatud. Kahjuks suutsime finaalseerias oma võimetest välja mängida kõigest 60–70 protsenti.»

Kui Baltikumi ja kodused tiitlid võidab Selver justkui möödaminnes, siis eurosarjas on tõsine läbilöök veel tegemata. «Selle hooaja põhjal jääb ainsana hinge kripeldama Challenge Cupi veerandfinaali allajäämine Kreeka meeskonnale Patrasele. Tahaks ükskord ka nelja parema sekka jõuda. Selle hooaja märksõnadeks olid välismängud – meil pole põhjust ühegi võõrsil peetud tõsise kohtumisega rahule jääda,» nentis Selveri kapten Argo Meresaar.

Kui Selveri mängijad siirduvad väljateenitud puhkusele, siis klubi juhtkonnal algab pingeline läbirääkimiste aeg. Esmajoones tuleb Selveril lahendada peatreeneri küsimus, sest Keele kontraht saab selle kevadega läbi. «Kui lepingut pakutakse, siis ikka olen valmis jätkama,» kinnitas Keel, lisades, et välismaalt talle tööd pakutud pole.

Pisut selgemaks on saanud ka Eesti koondise selle aasta tegemised. Londoni olümpiale pürgiv rahvusmeeskond alustab mänge 3. ringist, mis peetakse 22.–27. novembrini. Eesti alaliidule pakuti ka turniiri korraldusõigust, kuid minimaalselt 15 000-eurone eelarve käib üle jõu.

Teada on, et 3. ringis kuulub ühte alagruppi kuus meeskonda, kuid kuna võistluse täpset formaati pole avalikustatud, ei ole teada, mitu esindust tuleva aasta mais toimuvasse valiksarja otsustavasse faasi pääseb. Eesti vastased selguvad pärast 17.–28. augustini peetavaid 2. ringi mänge.

Tabloo

EESTI MV

Eesti meistrivõistluste 3. finaalmäng:

Tallinna Selver – Tartu Pere Leib 3:0 (21, 18, 22)
Selver: Meresaar 15 punkti, Kivisild, Rosen­blatt 11, Pašitskii 7, Õuekallas 6, Petrovs 4.
Pere Leib: Juhkami 13, Luik 8, Merisaar 5, Ennemuist 4, Iecelnieks, Toobal 3, Kollo 1.
Ässad 6-5, blokid 8-7, servi vastuvõtu protsent 69-53, rünnakuprotsent 40-25

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles