Video: Ukraina tippklubi langes väravavahi jämeda prohmaka tõttu Meistrite liigast välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berni Young Boysi mängijad tähistavad võiduväravat.
Berni Young Boysi mängijad tähistavad võiduväravat. Foto: ANTON GEISSER/imago/Geisser/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas peeti kolmanda kvalifikatsiooniringi korduskohtumised ning unistus põhiturniirist sai otsa nii mõnegi nimeka klubi jaoks.

Valusal moel jäi edasipääsust ilma kuulus Kiievi Dinamo, kaotades võõrsil 0:2 Berni Young Boysile. Avamängu 3:1 võitnud Dinamo oli seejuures kuni 90. minutini veel kahe mängu kokkuvõttes peal, ent siis puterdas väravavaht Maksim Koval üle joone vahetusmehe Jordan Mvula Lotomba pealöögi.

Nii mullu kui ka kolm hooaega tagasi põhiturniirile jõudnud Ludogoretsi Razgrad võitis kodus 3:1 Hapoel Be'er Shevat, ent nädala eest Iisraeli saadud 0:2 kaotus tähendas, et tänu võõrsil löödud väravale pääses edasi Hapoel. Amsterdami Ajax oli võõrsil Nice'iga 1:1 viigistanud ja kuna kodus tehti sama vastasega 2:2 viik, lõppes võõrsil löödud värava reegli tõttu ka hollandlaste eurotee.

Kümnendat aastat järjest ebaõnnestus ka RB Salzburgi katse Meistrite liigasse pääseda, sest võõrsil ei suudetud Rijeka vastu enamat 0:0 viigist. Avamängu 1:1 viik viis edasi Rijeka. Glasgow Celtic kukutas aga võõrsil saadud 1:0 võiduga konkurentsist norralaste Rosenborgi.

Club Brügge kaotas võõrsil 0:2 ja kahe mängu kokkuvõttes 3:5 Türgi klubile Basaksehir, kusjuures võitjate poolel lõi avavärava Euroopa tippklubides mõne aasta eest juba maha kantud togolane Emmanuel Adebayor. Varssavi Legia võitis kodus küll Astanat 1:0, ent kaotas kahe mängu kokkuvõttes 2:3.

Küprose klubi APOEL lõi lisaajal kolm vastuseta väravat, seljatades Rumeenia klubi Viitoruli 4:0 ja kahe mängu kokkuvõttes 4:1. Artur Pika koduklubi BATE võitis kordusmängu 2:1, ent edasi pääses avakohtumises peale jäänud Praha Slavia.

Moskva CSKA oli 1:0 ja kahe mängu kokkuvõttes 3:0 parem Ateena AEKst. FC Copenhagen oli 4:1 ja kokkuvõttes 4:2 parem makedoonlaste Vardarist, nimevaidluste tõttu Bukaresti Steauast FCSBks ümber ristitud Rumeenia klubi alistas 4:1 ja kokkuvõttes 6:3 Plzeni Viktoria Tšehhist.

Maribor oli võõrsil 1:0 parem Islandi klubist Hafnarfjordur ja kuna ka avamäng võideti sama tulemusega, pääseti 2:0 paremusega edasi. Pireuse Olympiakos ja Belgradi Partizan tegid 2:2 viigi, ent avamängu 3:1 võit viis edasi Olympiakose.

Meistrite liiga play-off'ide paarid, kus selguvad kümme viimast põhiturniirile pääsejat, loositakse homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles