Saksa väljaanne: Ferrari vormel 1 tiimi raputab sisemine võimuvõitlus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari tiimiboss Maurizio Arrivabene (paremal) ja võidusõiduinsener Jock Clear.
Ferrari tiimiboss Maurizio Arrivabene (paremal) ja võidusõiduinsener Jock Clear. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Ferrari vormel 1 võistkonna juhi Maurizio Arrivabene töökoht on sattunud kahtluse alla, «mässu» juhib võistkonna tehnikadirektor Mattia Binotto, väidab Saksamaa väljaanne Bild

Bildi väitel on võimuvõitlus suve jooksul tõelise hoo sisse saanud. Binotto palgati Ferrarisse alles eelmisel aastal, kuid väidetavalt soovib ta juba Arrivabene töökohta endale napsata.

Binotto arvates peaks Ferrari arengu nimel tegema senisest märksa jõulisemaid samme ja seda eeskätt aerodünaamika arendamise vallas. Bild kirjutab, et oma eesmärki taga ajades on Binotti tegutsenud muuhulgas Ferrari mootoriosakonna juhi Lorenzo Sassi selja taga, suheldes ülemustega otse.

Arrivabenel on samas tugev liitlane – Ferrari peasponsor, tubakafirma Philip Morris. Enne 2014. aastal Ferrari tiimipealikuks asumist töötas Arrivabene 17 aastat just Philip Morrises, tegutsedes kompanii ja Ferrari ühisprojektide vedajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles