Paleepööre suusaliidus kukkus läbi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Suusaliidu president Andreas Laane (vasakul) võitis eilsel üldkogul usaldushääletuse. Fotol veel Laane vastasleeri presidendikandidaat Martin Kruus (keskel) ja Eesti edukaima talisportlase Kelly Sildaru treener ja isa Tõnis Sildaru.
Eesti Suusaliidu president Andreas Laane (vasakul) võitis eilsel üldkogul usaldushääletuse. Fotol veel Laane vastasleeri presidendikandidaat Martin Kruus (keskel) ja Eesti edukaima talisportlase Kelly Sildaru treener ja isa Tõnis Sildaru. Foto: Ott Järvela

Eesti Suusaliidu presidendina jätkab Andreas Laane. Täna toimunud usaldushääletusel sai president alaliidu liikmeklubidelt 40 toetushäält. Vastuhääli kogusid praegused juhid 26, kaks sedelit olid rikutud.

Suusaliidu üldkogu päevakord nägi ette, et pärast päevakorra kinnitamist ja majandusaasta aruande tutvustamist on järgmine punkt presidendi tagasikutsumine ja uue presidendi valimine. Protseduur nägi ette, et esmalt hääletati Laane tagasikutsumise üle.

72 Suusaliidu liikmeklubist oli üldkogul kohal 68, kes kõik võtsid sedeli välja ja lasid ka valimiskasti. Laane tagasikutsumise poolt anti 26 ja vastu 40 häält. Kaks sedelit olid rikutud. Kuna Laanet tagasi ei kutsutud, siis jäi päevakorrapunkti teine pool - uue presidendi valimine - automaatselt ära.

Enne hääletust oli üldkogul kõnevoor, kus lisaks liikmetel võtsid sõna ka Laane ja Martin Kruus, kes oleks esitatud presidendikandidaadiks juhul, kui Laane oleks tagasi kutsutud.

Järgmine päevakorrapunkt oli juhatuse tagasikutsumine ja uue juhatuse valimine, mida menetleti analoogselt eelmisega. Praegune juhatus võitis usaldushääletuse - 40 häält ehk täpselt sama arv, mis toetas Laane jätkamist, andis hääle juhatuse toetuseks. Juhatuse tagasikutsumist soovis 22 liiget, 6 häält jäi andmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles