Suusaliidu presidendiks pürginud Kruus ei tahtnud Alaveri minevikule hinnangut anda (1)

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kruus, kes oli andnud nõusoleku kandideerida Eesti Suusaliidu presidendiks, kui praeguse juhi Andreas Laane umbusaldamine oleks läbi läinud. Laane võitis aga hääletuse 40:26.
Martin Kruus, kes oli andnud nõusoleku kandideerida Eesti Suusaliidu presidendiks, kui praeguse juhi Andreas Laane umbusaldamine oleks läbi läinud. Laane võitis aga hääletuse 40:26. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui Eesti Suusaliidu president Andreas Laane oleks eilse umbusaldushääletuse kaotanud, oleks kõigi eelduste kohaselt alaliidu uueks juhiks valitud Martin Kruus, kes oli põhimõttelise nõusoleku andnud.

Eilsel üldkogul sõna võttes rääkis Kruus vestlustest Team Haanja võtmepersoonide Mati Alaveri ja Toomas Annusega. Postimees küsis üldkogu järel Kruusilt nende vestluste kohta lisa.

Mida te Mati Alaveri ja Toomas Annusega täpselt rääkisite?

Kui mulle kohta pakuti, siis asusin tegelema põhiprobleemiga ehk suusaliidu ja Team Haanja vahelise konfliktiga. Kuna Annus on Team Haanja suursponsor ja Alaver toetab neid treenerina, otsisin nende kahe mehega ühendust ja küsisin, mida nad asjast arvavad. Pigem nad pooldasid, et ma kandideeriksin, ja ütlesid, et kui peaksin ametisse saama, siis teevad enda poolt kõik, et konflikt saaks lahendatud.

Kas konflikti põhjustest ka rääkisite?

Minuga mitte. Ja üritan ausalt öeldes sellesse mitte süveneda.

Teie kui suusatamisest väga hooliv inimene, kas Mati Alaver peaks üldse kuidagi Eesti suusatamisega seotud olema, arvestades, et ta oli dopingu tarvitamisega vahele jäänud sportlase treener?

Ei oska seda hinnata ega taha hinnangut anda. Aga fakt on see, et kõik murdmaasuusatajad on Team Haanjas. See, et meie murdmaasuusatajaid koondav organisatsioon ja meie suusatamise esindusorganisatsioon omavahel läbi ei saa, pole normaalne. See on suusaliidu põhiprobleem. Olen valmis üritama seda probleemi lahendada. Ei ütle, et suudan seda lõplikult ära lahendada, aga kui pakutakse võimalust ja küsitakse, kas aitan, siis muidugi ütlen: jah, ma proovin. Aga ma ei saa midagi garanteerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles