Galerii: Usain Bolti lahkumisetendus lõppes šokiga (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Londonis võitis 100 meetri jooksu ameeriklane Justin Gatlin, kes läbis staadionisirge 9,92 sekundiga. Viimastel tiitlivõistlustel osalev Usain Bolt ületas finišijoone kolmandana (9,95).

Ameeriklastele kindlustas kaksikvõidu maailma hooaja edetabelijuht Christian Coleman (9,94), Bolt edestas napilt oma kaasmaalast Yohan Blake'i (9,99) ning viiendana finišeeris Lõuna-Aafrika Vabariigi sprinter Simbine Akani (10,01).

Publik vilistas aga auringi teinud Gatlini välja, sest kõigil on jätkuvalt meeles tema dopingu tõttu saadud võistluskeeld ning Bolti sõu jätkus. Mees tegi oma firmamärki ning lõbutses staadionil kaikunud Jamaika muusika taktide saatel. 

Usain Bolt haaras kaissu ka Suurbritannia lipu
Usain Bolt haaras kaissu ka Suurbritannia lipu Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Gatlin vilekoorist välja ei teinud. «Asi polegi publikus. Lülitasin end sellest välja ning keskendusin jooksule. Hoidsin oma energiat ning tulin finaali tegema seda, mis vajalik. Inimesed, kes mind armastavad, elavad mulle kaasa. Neid on piisavalt,» sõnas Gatlin ning lisas, et sai tunnustust ka Boltilt. «Ta ütles, et ma ei vääri kõiki neid «buusid».

Pärast jooksu võttis Bolt pisarais Gatlini ka oma embusesse. «Ta ütles, et ma väärin seda. Need olid tema sõnad! Ta teab, kui palju ma selle nimel olen tööd teinud. Oleme rajal konkurendid ning oleme seda olnud läbi aastate, aga soojendusareenil teeme nalja ning saame hästi läbi.»

Bolt ise ei jõudnud ära tänada Londoni publikut. «London on imeline ja ma hindan seda publikut. Jooks oli raske ning mu start oli jälle väga probleemne. Aga andsin endast parima ning tegin seda, mida alati tiitlivõistlustel. Murdsin end medalile.»

Tulemused:

  1. Justin Gatlin (USA) 9,92
  2. Christian Coleman (USA) 9,94
  3. Usain Bolt (Jamaika) 9,95
  4. Yohan Blake (Jamaika) 9,99
  5. Simbine Akani (LAV) 10,01
  6. Jimmy Vicaut (Prantsusmaa) 10,08
  7. Reece Prescod (Suurbritannia) 10,17
  8. Bingtian Su (Hiina) 10,27

11-kordne maailmameister Bolt astub Londoni MMil võistlustulle taas 12. augustil, kui esindab Jamaika meeskonda 4x100 meetri teatejooksus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles