Eluaegne võistluskeeld lahendaks segaduse?

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica Ennis-Hill jagas olümpiastaadioni kõrgeimal astmel publikule õhusuudlusi, valas pisaraid  ning paitas 2011. aastal teenitud kuldmedalit kätte saades ka oma beebikõhtu. Tema soovitusel võiksid dopinguga vahele jäänud sportlased saada eluaegse võistluskeelu.
Jessica Ennis-Hill jagas olümpiastaadioni kõrgeimal astmel publikule õhusuudlusi, valas pisaraid ning paitas 2011. aastal teenitud kuldmedalit kätte saades ka oma beebikõhtu. Tema soovitusel võiksid dopinguga vahele jäänud sportlased saada eluaegse võistluskeelu. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

«Ma ei oleks kunagi arvanud, et võidan viimast kuud rasedana medali. See on ju loodusseaduste vastane,» naerab Londoni MMil ilma võistlemata medalitseremoonial kuldmedali saanud seitsmevõistleja Jessica Ennis-Hill. Dopingupatuste tõttu tuleb medalid ümber jagada ja seetõttu käivad Londonis poodiumil mitmed atleedid.

Ennis-Hilli uus medal on aga juba kuus aastat vana. 2011. aastal Daegu MMil sai britt hõbemedali. Esikohale tuli venelanna Tatjana Tšernova, kes langes seejärel dopinguskandaalide küüsi ja jäi Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu otsusel oma tiitlist ilma.

Tšernova kaebas otsuse edasi rahvusvahelisse spordikohtusse, kes teatas juunis, et venelanna apellatsiooni arutusele ei võeta. Nii tõusis Ennis-Hill kuus aastat hiljem kullale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles