Kodus kogemata dopingut söönud tipptennisist pääses leebe karistusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sara Errani.
Sara Errani. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Kunagine maailma viies tennisist ja 2012. aastal Prantsusmaa lahtiste finaalis mänginud itaallanna Sara Errani andis positiivse dopinguproovi, ent pääses kõigest kahe kuu pikkuse mängukeeluga.

BBC vahendab, et Errani dopinguproovist leiti letrozoli nimelise vähiravimi jälgi. Sportlase selgituse kohaselt võtab rohtu tema ema, kes saab rinnavähi vastast ravi. Ema jättis tabletid aga kogemata köögiletile, kus valmistati samal ajal toitu. Tribunali hinnangul on usutav, et Errani tarbis sestap toitu, mis oli letrozoliga kokku puutunud.

Letrozol kanti WADA poolt keelatud ainete nimekirja, kui selgus, et kulturistid kasutavad seda kehamassi suurendamiseks. ITFi hinnangul puudub aga kinnitus selle kohta, et profitennisist võiks antud ainest kasu saada. Samas pidanuks praegu maailma edetabelis 98. kohal olev Errani enda kaitsmiseks ise rohkem tegema.

«Oleme püüdnud koos perega mõista, kuidas see juhtus, sest olen sajaprotsendiliselt kindel, et võtsin tableti sisse kogemata. Ainus usutav selgitus on see, et ravim sattus mu organismi kodus toidu kaudu,» teatas Errani ametlikus avalduses. «Olen väga pahane ja pettunud, aga samas on mu südametunnistus puhas.»

Errani on võitnud üheksa WTA turniiri. Tema karjääri edukaim aasta oli 2012, kui ta jõudis lisaks Prantsusmaa lahtiste finaalile US Openil poolfinaali ja Austraalia lahtistel veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles