Saksamaal, Šveitsis ja Ungaris toimunud võistlustel on tavaline, et pärast võistlust joovad paljud alkoholivaba õlut.
Põhjus on lihtne, see on parim lahendus nendele osalejatele, kes armastavad õlut ning tahavad kiiresti taastumist alustada.
“Kui sa oled võistluse läbi teinud, siis on su menüüst läbi käinud kõikvõimalikud joogid ja see on kõige parem viis endale üldse mingisugune isu tekitada,” selgitab ta ning lisab, et pikk ja pingutav võistlus võtab paljudelt söögiisu.
“Taastumise esimene reegel on see, et mida kiiremini sa toitu tarbima hakkad, seda kiiremini organism taastub. Kui tekib 20-30minutine paus, on juba hiljaks jäädud ja taastumisperiood pikeneb. Siis ongi hea kohe pärast finišit juua midagi sellist, mis sulle hästi maitseb,” ütleb ta. Ratasepp ise joob alkoholivaba õlut kõige parema meelega palava ilmaga.
Samas, alkoholi ei tarbi ta juba neli aastat. “Kuna ma nõuan oma kehalt niivõrd palju ja panen ta võistlustel nii keerulisse olukorda, siis ma välistan kõik võimalikud tegurid, mis võivad taastumist takistada,” ütleb ta.
Pole haruldane, et sportlased joovad alkoholivaba õlut ka võistluse ajal. Ratasepp toob näiteks sakslase Mark Hohe-Dorsti, kes tuli eelmisel aastal Šveitsi 10-päevasel ultratriatlonil kolmandaks.
“Ta on suur õllesõber ja tal on kombeks jagada distants väiksemateks osadeks. Võistluse ajal mõtleb ta ainult sellele, kuidas jõuda järgmisesse vahepunkti,” räägib Ratasepp. Iga etapi läbimise järel premeerib sakslane end ühe alkoholivaba õllega.