Galerii: skandaali sattunud Botswana jooksja korraldas ihuüksinda jõudemonstratsiooni

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Botswana kergejõustikuliit esitas rahvusvahelisele kergejõustikuliidule (IAAF) kirjaliku taotluse, et 200 meetri eeljooksust kõhuviiruse tõttu kõrvale jäänud Isaac Makwala saaks eritingimustel jooksu järgi joosta, mille IAAF rahuldas.

Üleeile õhtul oksendamise tõttu 200 meetri eeljooksust loobuma sunnitud 30-aastasel Makwalal ei lubatud algselt startida ka 400 meetri jooksu finaalis, kus ta pidanuks eeldatavasti olema maailmameistriks kroonitud Wayde van Niekerki põhiline rivaal. IAAFi meditsiiniline personal otsustas sportlast testimata, et ta peab olema hotellis enda toas karantiinis. 

Lõpuks tuli rahvusvaheline alaliit siiski Makwalale vastu ning esitas talle ultimaatumi: jooksed 200 meetrit ajaga 20,53 sekundit või kiiremini, pääsed poolfinaali. Makwala startiski nõnda ihuüksinda, joostes publiku marulisel toetusel aja 20,20. 

Mees demonstreeris oma jõudu ka pärast finišit, tehes kätekõverdusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles