POSTIMEES LONDONIS Kvalifikatsioonis põrunud Balta: õudusunenägu sai teoks (3)

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: AFP / Scanpix

Eesti kaugushüppaja Ksenija Balta ei suutnud MMi kvalifikatsioonis end kokku võtta, hüpates parimal katsel vaid 6.15 meetri kaugusele. Kokkuvõttes sai Balta 25. koha, lõppvõistlusele pääsenuks tulemusega 6.46.

Esimese katse üle astunud eestlanna lendas teisel katsel 5.81 meetri kaugusele. Tugevas vihmasajus end viimaseks katseks üles kütnud Balta parandas küll tulemust, kuid sellest ei piisaund.

Balta võttis oma võistluse kokku ühe sõnaga: «Katastroof. Esimene katse andis lootust, et tuleb ära (edasipääs – toim). Kahjuks sai õudusunenägu teoks,» sõnas eestlanna kvalifikatsiooni järel.

Aasta naissportlane sõnas, et ei taha ebaõnnestumist vähese võistlemise süüks ajada. «Tegelikult olen ikkagi kogenud sportlane, selliseid asju ei tohiks juhtuda. Võib-olla see ilm ikkagi tegi karuteene. Sellist tunnet küll polnud, et soe oleks.»

Külmas ilmas võistelnud Balta leidis ka halvas head: põlv liiga ei teinud. «Põlv oli okei. Loodame, et homme tunnen end sama optimistlikult,» sõnas Balta ning kinnitas, et hooaega lõppenuks ei kuuluta ning kavatseb veel võistelda. 

Kvalifikatsiooninorm 6.70 jäi püüdmatuks kõikidele sportlastele. Pikima õhulennu sooritas venelanna Darya Klishina 6.66. Lõppvõistlusele pääses kokku 12 kaugushüppajat, neist viimane tulemusega 6.46 – seega jäi Baltal edasipääsust puudu 31 sentimeetrit.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles