Pöörane süüdistus: rahvuskoondise kaptenit peetakse narkokaupmehe liitlaseks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Marquez.
Rafael Marquez. Foto: YURI CORTEZ/AFP/Scanpix

USA võimud süüdistavad Mehhiko jalgpallikoondise kaptenit Rafael Marquezi seotuses väidetava narkokaupmehe Raul Flores Hernandeziga. Marquez on üks 21 inimesest, kelle suhtes USA rahandusministeerium kehtestas sanktsioonid. Sama süüdistus esitati 42 organisatsioonile, vahendab BBC.

Lisaks Marquezile on kuulsustest nimekirjas Mehhiko laulja Julio Cesar Alvarez. Süüdistuse kohaselt on mõlemad mehed olnud aastaid Flores Hernandeziga seotud, väidetavalt tegutsesid nad narkokaupmehe esindajatena ning nende nimel oli tegelikult Flores Hernandezile kuuluv vara. Sanktsioonid tähendavad seda, et USA külmutab kõigi süüdistatavate vara, mis jääb USA jurisdiktsiooni alla.

Marquezi nimel on USAs üheksa ettevõtet, sealhulgas jalgpallikool ja heategevuslik organisatsioon. Süüdistuse kohaselt tegeles Marquez nende kaudu Flores Hernandezi kasuks rahapesuga, kasutades selleks kahe ärimehe teenuseid.

38-aastae Marquez, kes on esindanud Mehhiko koondist 143 korda ja käinud kahel MM-finaalturniiril ning mänginud klubijalgpalli näiteks Monaco ja Barcelona ridades, pöördus kohe omapoolse avaldusega Mehhiko riigiprokuröri poole. Olles võitnud Barcelonaga neli Hispaania meistritiitlit ja kaks Meistrite liiga tiitlit, naasis ta 2015. aastal kodumaale ja mängib praegu kaptenina Atlase klubi eest.

Marquezi kaitseks astus välja ka Alvarez. «Tal on selja taga pikk karjäär tippjalgpallurina – kas arvate tõesti, et tal oleks vajadus end millegi niisugusega siduda?» küsis Alvarez Facebooki tehtud postituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles