Uibo ja Saluri treener: Maicel on põhjus, miks Shaunael läheb hästi (2)

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petros Kyprianou Rio olümpiamängudel.
Petros Kyprianou Rio olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Ma pole neile nagu kuri isa, vaid pigem kuri vend,» sõnab kümnevõistlejate Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri treener Petros Kyprianou läbi naeru. Georgia ülikooli kergejõustiklaste juhendaja on konkreetne: Eesti poisid on võimelised tulema maailmas esitosinasse.

Kyprianou treeningugrupist on MMil kuus sportlast. Lisaks Uibole ja Salurile ka nende konkurent, Grenada mees Devon Williams, kõrgushüppajad Levern Spencer ja Tatiana Gusin ning oma võistluse juba 12. kohaga lõpetanud seitsmevõistleja Kendell Williams. «Kümnevõistlus meeldib mulle aga kõige rohkem,» sõnab Kyprianou ning selgitab.

«Erki Nool oli mu kangelane. Kui paljud arvasid, et ameeriklasena on mu eeskuju Dan O’Brien, siis ei. Mulle meeldis Erki. Ma vaatasin alati eestlastele alt üles. Nüüd ma olen juba ise neli aastat Eesti koondises! Kahjuks ei näe ma aga eestlane välja – olen tõmmu ja liiga lühike.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles