Botswanalased saavad Makwala edu korral lisapuhkepäeva (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaac Makwala.
Isaac Makwala. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Londonis on enim kõneainet pakkunud kummaline kõhuviirus ja Botswana jooksja Isaac Makwala tegemised. Kui Makwala võidab tänaõhtuse 200 meetri jooksu finaali, saab Botswana uue riigipüha.

Botswana spordiminister Thapelo Olopeng vestles BBCga: «President on määranud selle päeva tema jaoks. Sellest saab riigipüha. Inimesed tulevad Makwalaga kohtuma ning kõikjal üle riigi toimuvad pidustused muusika ja tantsu saatel. See mees on tõstnud meie riigi nime kõrgustesse ning on teretulnud kui meie kangelane.»

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) ei lubanud Makwalal kõhuviiruse tõttu startida 200 meetri eeljooksus. Botswana kergejõustikuliit ei leppinud olukorraga ning IAAFi otsusel pääses 30-aastane sportlane siiski rajale, kuid poolfinaali jõudmiseks pidi Makwala jooksma 20,53 sekundit või kiiremini. Üksinda, vaid publiku marulisel toetusel jooksnud Makwala sai kirja 20,20 ning pääses poolfinaali, kus mees paar tundi hiljem finaalipääsme lunastas.

200 meetri jooksu finaal toimub täna õhtul Eesti aja järgi kell 23.52. Kuuendal rajal jooksev Makwala kuulub soosikute hulka. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles