Tennisenaiskonna kapten: kaotasime väärikalt, ilma pisarateta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Raigo Pajula

Valgevene oli Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga üleminekumängus ilma vigastuse küüsis oleva Eesti esinumbri Kaia Kanepita Minskisse sõitnud Eesti tennisenaiskonna vastu armutu.


Võõrustajad võtsid kindla 5:0 võidu, eestlannad said viie mängu peale vaid 13 geimivõitu. Seega teenis Valgevene tulevaks aastaks koha Maailmaliigas, Eesti aga langeb Euroopa-Aafrika tsooni esimesse gruppi.

«Positiivne on see, et kaotasime väärikalt, ilma pisarateta,» mõtiskles Eesti naiskonna kapten Andrei Luzgin. «Aga selge klassivahe tuli ikka välja. Selge on see, et ilma Kaiata me siia liigasse (Maailmaliigasse – toim) ei kuulu.»

Matši esimeses kohtumises läks maailma edetabelis 835. kohal paiknev 15-aastane Anett Kontaveit vastamisi tänavu suurepärases hoos olnud ja edetabelis viiendaks tõusnud Victoria Azarenkaga ning pidi tunnistama kogenud vastase 6:2, 6:0 paremust.

«Anett oli esimesed kolm-neli geimi täiesti krambis, ei suutnud atmos­fääriga üldse kohaneda, aga siis sai ta mängu sisse ja neil oli mitmeid ilusaid pallivahetusi,» sõnas Luzgin. «Ta võitis küll ainult kaks geimi, aga mängu oli rohkem, kui numbrid näitavad.»

Teine mäng kujunes aga tõeliseks õudusunenäoks – paberite järgi Eesti esinumber, edetabeli 451. reket Margit Rüütel ei saanud kuidagi vastu Olga Govortsovale (WTA 117.), kaotades kõigest 35 minutiga 0:6, 0:6.

«Margit ei saanud endaga kuidagi hakkama,» tunnistas Luzgin. «Ta reaalselt ei saanud ühtegi palli platsile, vastasel polnudki vaja midagi teha.»

Seetõttu otsustas Luzgin pühapäeval Rüütli asemel platsile saata Maret Ani (WTA 622.), kes jäi 3:6, 1:6 alla Darja Kustovale. Viimases üksikmängus kaotas Kontaveit Govortsovale 0:6, 2:6 ning paarismängus said Govortsova ja Tatjana Poutšek Anist ja Kontaveitist jagu 6:2, 6:3.

«Mängijad andsid endast kõik ja võitlesid lõpuni,» tunnustas Luzgin hoolealuseid. «Muidugi ma ei arvanud, et 0:5 kaotame, ühe mängu võitmine olnuks super.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles