Laasik: teadlaste erimeelsused annavad Veerpalule võimaluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Laasik (vasakul).
Jüri Laasik (vasakul). Foto: Priit Simson

Kurikuulsal Andrus Veerpalu pressikonverentsilgi Eesti kuulsaima suusatajaga sama laua taga istunud doktor Jüri Laasik ja tema poolt juhitud teadlaste grupp üritab kahtluse alla panna Eesti kuulsaimale suusatajale tehtud dopingutesti metoodika ja üritab leida selles puudujääke, lisaks tuuakse esile ka Veerpalu organismi eripära.

«Kuna asi on praegu veel väga poole peal, siis ei tahaks mingeid perspektiive anda, kõik omal ajal,» sõnas Laasik ERR Spordile. «Selge on see, et mitmed maailma tuntud teadlased on seda (testi) kritiseerinud ja võimalus on.»

Sünteetilise ja kehaomase kasvuhormooni suhtarvu liiga suur erinevus Veerpalu dopinguproovis on omavahel pannud vaidlema ka teadlased ja selle valdkonna spetsialistid.

«Võiduvõimalused on olemas sellisel juhul, kui õnnestuks tõestada, et nendel väidetel on alust, kuid täna on WADA ikkagi väga selgelt antud meetodi usaldusväärsust tõestanud ning pole alust arvata, et see poleks nii,» arvas biokeemik Andres Valkna.

Kahtlused ja erinevad arvamused tõstavad aga dr Laasiku enesekindlust, mis tema arvates näitab, et dopingutestis leidub puudujääke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles