Neljakordne maailmameister saatis hiljuti surnud vanaisaga omal moel hüvasti

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brittney Reese
Brittney Reese Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Naiste kaugushüppes krooniti juba neljandat korda maailmameistriks ameeriklanna Brittney Reese, kes hüppas 7.02. Reese pühendas kuldmedali oma hiljuti surnud vanaisale, kandes papale mõeldud hüvastijätusõnumit oma võistlusnumbri tagaküljel. «See oli minu hüvastijätt,» sõnas ta pressikonverentsil.

«See võit oli väga emotsionaalne. Minu vanaisa King David suri paar nädalat tagasi Misssissipis. Ma võistlesin tema nimel. Ta on põhjus, miks kergejõustikuga alustasin. Ta oli mu suurim fänn ning igatsen teda väga. Teda südames kandes oli mul tore kuldmedalini jõuda. Teadsin, et pean siia tulema ning talle medali võitma! See on minu lemmikmedal!»

Reese meenutas, kuidas treenerist vanaisa teda kergejõustiku juurde tõi. «Mängisin korvpalli, kuid ühel päeval läksin kergejõustikutrenni. Tulin sealt kohe ära, aga vanaisa tiris mind tagasi. Ta ütles mulle, et kunagi ei tohi alla anda. Tahan teda selle nimel tänada, et ta motiveeris mind.»

Reese võitis Ameerika Ühendriikidele MMi ajaloo 150. kuldmedali. «Sain seda alles ajakirjanikelt teada. Olen meelitatud, et tulen sellise ajalooga riigist.»

Samas tunnistas ta, et teda tänaval ära ei tuntagi. «Kergejõustik pole USA-s väga populaarne, me oleme korvpalli-ja jalgpalliriik. Aga mind see ei häiri. Mind ei pea tänaval ära tundma, mul on omad eesmärgid.»

Ühtlasi avalikustas Reese, millal ta karjääri lõpetab. «Minu eesmärk on 2020 Tokyo olümpia ja seejärel on kõik. Seni on mul palju eesmärke: maailmarekord, mõni tiitel!»

Ksenija Balta osaluseta toimunud kaugushüppefinaali medalite jagamine kujunes eriti põnevaks, kui lõpuks oli esinelik kuue sentimeetri sees. Hõbemedali võitis neutraalne Venemaa sportlane Darja Klišina täpselt 7 meetri pikkuse hüppega.

Viimase katsega napsas tiitlikaitsja Tianna Bartoletta Euroopa sisemeistri Ivana Španovici ees pronksmedali, hüpates 6.97. Španovic kaotas talle ühe sentimeetriga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles