Video: võitu ebasündsa žestiga tähistanud rattur jäi 900 euro võrra vaesemaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Boom etapivõitu tähistamas.
Lars Boom etapivõitu tähistamas. Foto: Kuvatõmmis videost

BinckBank Touri viiendal etapil esikoha pälvinud ja hooaja võiduarve avanud Lars Boom pidi seejärel oma kukrut kergendama. LottoNL-Jumbo meeskonnas sõitev hollandlane tegi finišijoont ületades ebasportliku žesti ja talle määrati selle eest tuhande šveitsi frangi (ligi 900 euro) suurune rahaline karistus, vahendab Rattauudised.ee.

Boomi emotsionaalne tundepuhang oli mõistetav, sest 31-aastane mees sai viimati võidurõõmu maitsta tunamullusel Taani velotuuril etappi võites. Veelgi enam – 5. etapile eelnenud õhtul teatas LottoNL-Jumbo juhtkond Boomile, et tema lootused jõuda Vueltale on nullilähedased. Viimati pääses Boom suurtuurile 2015. aastal Tour de France’il Astana ridades startides. Seega võib žest olla mitmetähenduslik.

«Loomulikult pakub võit palju rõõmu,» lausus Boom. «Kevadised klassikud ei läinud loodetud moel. Pärast olin lähedal Hollandi meistritiitlile. Töötasin kõvasti, et sellele tasemele tõusta ning on suurepärane, et jõudsin sellise saavutuseni. Tahan alati võita. Tore, et suutsin lõpetada raske ja paljude kahtlustega perioodi.»

Enne viimast etappi hoiab Boom BinckBank Touri kokkuvõttes 7. kohta, jäädes Tom Dumoulinist (Team Sunweb) maha 1.46.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles