«Mina?! Neljas?! Kuidas?!»

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane tegi MMil neljal ala isikliku rekordi - 100 meetris, kõrgushüppes (pildil), 400 meetris ning odaviskes.
Janek Õiglane tegi MMil neljal ala isikliku rekordi - 100 meetris, kõrgushüppes (pildil), 400 meetris ning odaviskes. Foto: Tairo Lutter

Enne Londoni MMi oli Janek Õiglane (23) maailma mõistes keskpärane mitmevõistleja. Tõsi, võistkondlikult EMilt tuli tänavu individuaalne esikoht, aga tulemus 8170 punkti andis MMi eel isiklike rekordite võrdluses alles 27. koha.

12 tundi pärast maailmameistrivõistluste kümnevõistluse lõppu on olukord kardinaalselt muutunud: Õiglane on isikliku rekordi 8371 punktiga maailma neljas mees. Kontol on nelja üksikala isiklik tippmark, sekka ühe kordamine. Kaheks aastaks on murtud rahamure, sest ta on EOK B-kategooria stipendiaat (1600-eurone kuupalk, 1400 eurot ettevalmistustoetust). Eneselegi üllatuseks on ta tõusnud MK-sarja üldarvestuses teiseks ning kiidusõnadel pole otsa ega äärt. «Läksin magama ja mõtlesin: mina?! Neljas?! Kuidas?!» räägib Õiglane, seljataga vähesed unetunnid.

-Janek, kaks aastat tagasi kodusel juunioride EMil pronksmedalit võites olid sinu esimesed õnnitlejad kolmekordne maailmameister Tomaš Dvorak ja olümpiavõitja Erki Nool. Dvorak ütles veel, et sina oledki tulevikutegija. Kes sind nüüd esimesena õnnitlesid?

Esimene õnnitleja oli ema, terve mu pere oli siin kohal. Ema andis mulle veel Eesti lipu. Ei, tegelikult oli ikka Saluri see, kes kaela langes. Kevin Mayer (värske maailmameister – toim) polnud minust vist kuulnudki, aga ütles juba võistluse ajal, et ma olen tubli. Pärast seda on tulnud tohutult õnnitlussõnumeid, pole jõudnudki neile vastata. Peab natuke aega andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles