Hümnita jäänud venelannast maailmameister: meilt võeti emotsioonid (7)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgushüppe maailmameister Maria Lasitskene.
Kõrgushüppe maailmameister Maria Lasitskene. Foto: Anton Denisov/Sputnik/Scanpix

Laupäeva õhtul tõi Maria Lasitskene Londonis toimuvalt kergejõustiku MMilt Venemaale naiste kõrgushüppes esimese kuldmedali. Nagu oli ette teada, ei mängitud Lasitskenele aga medalitseremoonia ajal Venemaa, vaid IAAFi hümni, sest MMil kaasa löövad 19 Venemaa sportlast võistlevad riigi dopingupattude tõttu neutraalsetena.

«Oli väga kummaline tunne,» lausus Lasitskene Venemaa portaalile R-Sport. «Meilt võeti emotsioon, mida tunned siis, kui seisad poodiumil ja sulle mängitakse rahvushümni – sellistel hetkedel tunned, et just seda oledki oodanud. Aga nüüd polnud mul sisimas kuigi sooje tundeid. Muidugi olin õnnelik, et võitsin kulla. Igaüks oleks. Kuid ma ei saanud võimalust rahvuslipuga auringi teha,» nukrutses Lasitskene.

Londoni MMiks said võistlusloa vaid 19 Venemaa sportlast, kes täitsid valiknormid ja tõestasid IAAFile oma puhtust. Nad võistlevad Londonis aga neutraalsete sportlastena - nende dressil puudub viide Venemaale, protokollis pole nende nime järel märget RUS, ekraanigraafikas ja medalitseremoonial puuduvad lipud ning ei võidu korral ei kõla ka Venemaa hümn.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles