Chelsea suurim väravakütt: miks mind koheldakse nagu kurjategijat?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Costa.
Diego Costa. Foto: Mike Egerton/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kevadel Inglismaa jalgpallimeistriks tulnud Londoni Chelsea senine esiründaja Diego Costa on vihane, et klubi ei soovi tema teeneid enam kasutada, aga ei soostu teda sellest hoolimata ka müüma.

«Miks nad mul minna ei lase, kui nad ei taha, et ma mängiksin?» vahendab Daily Mail tema sõnu. «Teen, mida pean tegema – pean ju ka endale mõtlema. Olen olnud tubli poiss ja püüdnud õigesti käituda. Mu soov on naasta Madridi Atleticosse.»

28-aastane Costa lõi eelmisel hooajal kõrgliigas Chelsea eest 20 väravat, kuid käis viimati platsil mais peetud Inglismaa karikafinaalis. Juunis teatas peatreener Antonio Conte talle tekstisõnumi teel, et tema teeneid rohkem ei vajata, ning suvel ostis Chelsea Costa asendajaks Madridi Realist ründaja Alvaro Morata.

«Hoian Conte sõnumit tänaseni alles. Kui keegi ütleb, et olen valetaja, saan seda neile näidata. Jutt oli lihtne: ma ei arvesta enam sinuga, soovin sulle tulevikuks kõike head. Punkt,» kirjeldas Costa.

2014. aastal Atleticost Chelseasse siirdunud Costa aitas Londoni meeskonnal tulla kahel korral Inglismaa meistriks. Nüüd pidavat klubi aga nõudma, et ta treeniks koos noortemeeskonnaga.

Jaanuaris läks Costa tülli füüsilise ettevalmistuse treeneriga ja jäeti välja Leicesterisse liigamängule sõitnud koosseisust. Järgnesid kuulujutud, nagu oleks Chelseale tehtud Hiinast pakkumine, millega Costa teeninuks aastas 30 miljonit naela. «Üht-teist tõesti juhtus. Olin lähedal lepingu pikendamisele, kui klubi läbirääkimised peatas. Arvan, et selle taga oli peatreener.»

Costa sõnul on Conte väga sihikindel. «Kui tal on mingi arvamus, siis seda ta ei muuda. Pean temast kui väga heast treenerist lugu. Ta on teinud head tööd. Aga inimesena... ei. Ta pole oma mängijatega lähedane ja tal pole karismat,» sõnas ründaja.

Eelmisel kuul andis Chelsea Costale loa klubist eemal viibida, kuid ründaja sõnul tahetakse teda nüüd selle aja eest trahvida. Sestap otsib Costa õigust kohtust, et saada luba kalendriaasta lõpuni kodumaal Brasiilias viibida. Atleticoga ei saaks ta liituda enne jaanuari, sest Hispaania klubil on praegu uute mängijate registreerimise keeld. «Peatreener ei taha mind – no laske mind siis vabaks! Ma ei soovinud lahkuda, olin õnnelik, aga kui peatreener sind ei soovi, ei jää sul muud üle kui minna,» rääkis Costa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles