Blogi ja galerii: Klavanita Liverpool astus Meistrite liiga alagrupiturniiri suunas suure sammu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli UEFA Meistrite liiga eelringi avakohtumises alistas Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool võõrsil 2:1 Hoffenheimi ning tegi seega alagrupiturniiri suunas suure sammu, kui läheb järgmisel nädala kolmapäeval koduväljakul toimuvale kordusmatšile vastu kahe võõrsil löödud tabamusega. Klavan jälgis kogu kohtumist varumeestepingilt. Loe täpsemalt mängu käigust allolevast Postimehe blogist!

Liverpooli jaoks ei alanud kohtumine Hoffenheimi kodustaadionil täismaja ees hästi, kui juba 10. minutil määrati nende kahjuks penalti, mida ei suutnud Horvaatia jalgpallikoondise ründaja Andrej Kramaric tabamuseks realiseerida. Ehkki Hoffenheim teenis mitmetest standardolukordadest häid väravavaõimalusi ning tegutses aktiivsemalt, läks mängu 35. minutil juhtima hoopis Liverpool, kui kõigest 18-aastane paremkaitsja Trent Alexander-Arnold lõi üle müüri imelise karistuslöögi, mis maandus püüdmatult Oliver Baumanni valvatavasse väravasse. Ühtlasi oli tegu inglase jaoks esimese tabamusega Liverpooli esindusmeeskonna eest.

Teist poolaega alustas taas teravamalt kodumeeskond, ent 63. minutil Liverpooli kapteni Jordan Hendersoni vastu sisse vahetatud vanameister James Milner saab jala valgeks kõigest kümme minutit hiljem, kui püüab vasakult äärelt palli värava ette tsenderdada, aga mänguvahend maandub rikošetist Hoffenheimi väravasse. Saksamaa tiimi autabamuse eest hoolitses 87. minutil  Punaste kaitseliini segaduse hästi ära kasutanud Mark Uth.

«Hoffenheim oli paika pannud spetsiaalse plaani. Me tegutsesime avapoolajal natuke liiga riskeerivalt, kuid samas leidsime häid auke ning tekitasime suurepäraseid võimalusi,» rääkis Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pärast kohtumist. «Tulemus on okei. Esimene vaatus on seljataga, kuid meid ootab veel ees tõeline põnevusõhtu Anfieldil,» lisas ta.

Kohtumise tipphetked:

Kõik tänased tulemused:

  • Karabahh vs FC Kopenhaagen 1:0
  • Nicosia APOEL vs Praha Slavia 2:0
  • Berni Young Boys vs Moskva CSKA 0:1
  • Hoffenheim vs Liverpool 1:2
  • Lissaboni Sporting vs Bukaresti Steaua 0:0

Enne mängu:

Liverpooli tabas halb loosiõnn, kui viimati hooajal 2014/15 Meistrite liigas kaasa teinud mullune Premier League’i neljas meeskond sai vastaseks eelmisel hooajal samuti neljanda kohaga Bundesliga lõpetanud Hoffenheimi.

Kui Saksamaa kõrgliiga pole veel tänavu alanud, siis Inglismaal tehti esimeste mängudega juba eelmisel nädalavahetusel ning Liverpoolile see midagi rõõmustavat ei toonud, kuna võõrsil mängiti mullu Premier League’i alles 17. kohaga lõpetanud Watfordiga 3:3 viiki. Seejuures oli Punaste kaitseliin sarnaselt eelmisele hooajale hädas standardolukordade klaarimisega, kuna nimetatud olukordadest lasti endale laupäevases matšis lüüa koguni kaks väravat.

Valusa asjaoluna Liverpooli jaoks skooris Hoffenheim mullu Bundesligas kõikide meeskondade arvestuses just enim standardolukordadest. Seega võib arvata, et Liverpooli peatreener Jürgen Klopp teeb võrreldes Watfordiga kohtumisega algkoosseisus muudatusi ning äkki saab oma võimaluse keskkaitses ka Klavan, kes pallis mäletatavasti FC Augsburgi ridades Bundesligas koguni neljal hooajal järjest. Laupäeval moodustasid aga Punaste keskkaitsepaari Dejan Lovren – Joel Matip.

Kindel on aga see, et tänasest kohtumisest jäävad Liverpooli koosseisust vigastuste tõttu eemale nii nende kõige hinnalisem mängija Philippe Coutinho (seostatakse viimasel ajal palju FC Barcelonaga, kes müüs üle-eelmisel nädalal Pariis Saint-Germainile 222 miljoni euro eest Neymari ning tegi eelmisel nädalal Coutinho eest 100 miljoni euro suuruse pakkumise, mille Liverpooli tagasi lükkas – toim), poolkaitsja Adam Lallana kui ka ründaja Daniel Sturridge.

Kui aga rääkida Eesti jalgpalli ajaloost, siis ainsa eestlasena on Meistrite liiga alagrupiturniiril väljakule pääsenud just 31-aastane Klavan, kes jooksis hooajal 2009/10 kaheksaks minutiks platsile Hollandi meeskonna AZ Alkmaari ridades. Endisel Eesti rahvuskoondise väravavahil Sergei Pareikol ning praegusel ründaval poolkaitsjal Henrik Ojamaal on aga jäänud põhiturniirist vastavalt Krakowi Wisla (2011/12) ja Varssavi Legia (2013/14) meeskonda kuuludes õige napilt vajaka.

Kõik UEFA Meistrite liiga eelringis täna toimuvad mängud:

kell 19.00 Karabahh vs FC Kopenhaagen

kell 21.45 Nicosia APOEL vs Praha Slavia

kell 21.45 Berni Young Boys vs Moskva CSKA

kell 21.45 Hoffenheim vs Liverpool

kell 21.45 Lissaboni Sporting vs Bukaresti Steaua

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles