Ekstreemseid tingimusi trotsinud motokrossimehed jõudsid MMil punktideni

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juss Laansoo.
Juss Laansoo. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees.

Kuigi Eesti tiim AKR KTM Racing ei suutnud MX3 motokrossi maailmameistrivõistluste avaetapil Kreekas püstitatud eesmärke täita, läks positiivse poole peale see, et kõik stardis olnud eestlased jõudsid punktikohale.



«Ei läinud päris nii, nagu lootsime, kuid hea on see, et kõik poisid teenisid punkte,» märkis tiimi juht Mart Lajal. «Oleks Jussilt (Laansoo) ja Laurilt (Lehtla) ehk paremat tulemust oodanud.»

Megalopolises rasketes ilmastikuoludes oli eestlastest parim 11. koha saanud Juss Laansoo. Laansoo start ebaõnnestus täielikult ning ta pidi tagaajamist alustama 20. kohalt. Viimasele ringile minnes hoidis Laansoo seitsmendat positsiooni, aga kahjuks ei leidnud ta sügavates soontes kaasvõistlejate vahel manööverdades õiget sõiduliini ja pidi loovutama neli positsiooni.

Lauri Lehtla oli 12. ja võistlust hästi alustanud Heido Havam lõpetas 18. kohaga. Sõidu võitis Julien Bill (Honda), teine oli Dmitri Paršin (Honda) ja kolmas Marco Madii (KTM).

Teine võistlusstart jäeti paduvihma ja läbimatu raja tõttu ära ning Lajali sõnul oli see täiesti õigustatud otsus.

«Tingimused olid ikka väga hullud. Välku lõi ja sadas paduvihma,» kirjeldas Lajal Kreekas valitsenud olusid. «Sõidu lõpus pidi Juss ühest mäest kolm korda järjest üles proovima minna, kuni lõpuks sai.»

Küsimusele, kas tingimused meenutasid 2009. aastal MX1 MMi Itaalias Cingolis peetud etappi, mille võitis Tanel Leok, vastas Lajal: «Ilmastik oli üsna sarnane, kuid rada veidi erinev. Kui Cingoli rada on hästi mudane ja mehed sõitsid pea lenksuni sopas, siis siin on pinnas savine ja kleepuv nagu plastiliin, mis tegi tsikli kaks korda raskemaks.»

Järgmine etapp toimub juba nädala pärast Bulgaarias Troyanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles