Sigurdsson siirdus rekordilise summa eest Rooney kõrvale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gylfi Sigurdsson.
Gylfi Sigurdsson. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigasse kuuluv Everton soetas liigarivaalilt Swansea Citylt enda ridadesse Islandi jalgpallikoondise poolkaitsja Gylfi Sigurdssoni, kelle eest maksti klubi ajaloo suurim üleminekutasu ehk 49 miljonit eurot.

Enne 27-aastast Sigurdssoni kuulus rekord sel suvel 85 miljoni euro eest Manchester Unitediga liitunud Romelo Lukaku nimele, kes liitus 2014. aastal Chelseast tulnuna Evertoniga 35 miljoni euro eest.

«Loodetavasti suudan jätkata väravamomentide tekitamist ning skoorimist meeskonna hüvanguks ning panustada klubi edusse,» ütles Sigurdsson, kes sõlmis Evertoniga viie aasta pikkuse lepingu. «Tegemist on ambitsioonika klubiga ning on selge, et liigume väga õiges suunas. Kõige olulisem on see, et meeskond jätkaks mängude võitmist ning liigatabelis ülespoole ronimist kogu hooaja jooksul,» lisas ta.

Mullu jäi Sigurdssoni nimele Premier League’is 13 väravasöötu ja üheksa tabamust. Üldse kogus ta kolme hooajaga Swansea ridades 106 mänguga enda nimele 27 väravat. Seejuures mängis Sigurdsson enne eelmise koduklubiga liitudes aastatel 2012–2014 Tottenham Hotspuri ridades, kus ta lõi 59 kohtumisega kaheksa tabamust. Alates 2010. aastast Islandi koondist esindav mängumees on rahvuskoondise eest saanud 50 matšiga kirja 15 väravat.

Lisaks Sigurdssonile on Everton tänavu suvel soetanud endale nii Jordan Pikcfordi, Michael Keane’i kui ka Wayne Rooney.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles