Eesti meistrid Pentus ja Kulli lähevad Riiga esikohta püüdma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja tunni pikamaasõidu võitu jahtivad eestlased kihutava Porsche Caymanil.
Nelja tunni pikamaasõidu võitu jahtivad eestlased kihutava Porsche Caymanil. Foto: Raimonds Volonts

Eelolevale nädalavahetusel sõidetakse Riias Bikernieki ringrajal ENEOS Riga Summer Race, mis toob rajale parimad Baltikumi ringrajasõitjad. Balti meistrivõistluste neljandal etapil on starti tulemas ligi 150 sõitjat, kelle hulgas ka mitmed eestlased.

Nädalavahetuse üks põnevamaid heitlusi ootab kindlasti ees BEC 4H ehk Baltikumi 4 tunni kestvussõidu meistrivõistluste arvestuses. Riias toimuvaks etapiks on registreerinud 22 meeskonda neljast riigist. Võidumõtetega stardib hooaja neljandale võistlusele Est 1 Racing meeskond, kelle ridades sõidavad mitmekordsed Eesti meistrid Raimo Kulli ja Sten Pentus. Lisaks Kullile ja Pentusele on seekord Porsche Cayman GT4 võistlusauto rooli keeramas Thomas Padovani ja Jukka Honkavuori.

«Kuna plaanime oma meeskonnaga septembri alguses osaleda 24H Series Barcelona kestvussõidu etapil, siis on Riia etapp meie meeskonnale heaks ettevalmistuseks,» tutvustas Raimo Kulli eesootava nädalavahetuse ja septembri alguse plaane. «Viiest sõitjast, kellega seal plaanis võistelda, on Riias stardis neli. Barcelona sõiduks liitub meiega veel Keijo Kaasik. Nädalavahetuse eesmärgiks on BEC 4H arvestuse võit.»

Kulli poolt Baltikumi ringraja meistrivõistluste kodulehele antud pikemat intervjuud võib lugeda siit.

Riia võistlus toob lisaks BEC 4H klassi sõitjatele veel starti Baltic Touring Car, Kumho Tyre Challenge, Legends ja historic-klassi autode Dzintara aplis arvestuse võistlejad. Eri klasside arvestuses on end võistlusele registreerunud 101 võistlejat, kelle hulgas ka Kumho Super 1600 klassi liider Steven Puust. Lisaks Baltikumi parimatele ringraja sõitjatele on rajale sõitmas võistlejad Gruusiast, Soomest, Taanist, Ukrainast ja Venemaalt.

Uunikumautode klassis Dzintara aplis on Sõpruse karika raames rajale oodata 51 võistlejat. Nädalavahetusel saab Bikernieki ringrajal näha VAZ 1300, VAZ 1600, Volga, Volga 406, Moskvich võistlusautosid ning Formula Easteri ja Formula Mondiali klassi vormeleid. Formula Mondial klassis on stardis kolm eestlast – Toivo Ninnas, Jaak Kuul ja Taavi Kuul.

Lisaks ringrajasõitjatele saab Bikernieki ringrajal mõlemal võistluspäeval näha ka Läti parimat driftisõitjat Kristaps Blušsi. Maailma mainekama driftisarja Formula Drift piloot püab oma 1000 hj BMW-l püstitada uut drifti kiiruserekordit.

ENEOS Riga Summer Race’i võistlejate info, ajakava jpm leiab Baltikumi ringraja meistrivõistluste kodulehelt. Mõlemast võistluspäevast on võimalik näha ka otseülekannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles