Hispaania kõrgliiga alustab: trumbid Realil, Barcelona kriisis

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsiseks mängumeheks küpsenud Marco Asensio näol on Madridi Reali rivistus muutunud veelgi tugevamaks ja mitmekesisemaks. 21aastane ääreründaja lõi Hispaania superkarikafinaali mõlemas mängus oivalise värava.
Tõsiseks mängumeheks küpsenud Marco Asensio näol on Madridi Reali rivistus muutunud veelgi tugevamaks ja mitmekesisemaks. 21aastane ääreründaja lõi Hispaania superkarikafinaali mõlemas mängus oivalise värava. Foto: Pablo GarcIa/MARCA/SIPA/Scanpix

Hispaania jalgpalli kõrgliiga (La Liga) on eurosarjades saavutatud tulemuste põhjal pika puuga Euroopa tugevaim. Meistrite liiga on Hispaania klubi võiduga lõppenud neli hooaega järjest (kusjuures kaks korda oli ka teine finalist Hispaaniast) ning valitsetud on ka tugevuselt teist eurosarja, Euroopa liigat, mis on eelmise kuue hooaja jooksul võidetud neli korda (2012 Atletico, 2014–16 Sevilla).

Inglismaa Premier League on La Ligast (palju) rikkam ja maksab mängijatele oluliselt suuremat palka ning keskmise publikuarvu osas jääb Hispaania lisaks Inglismaale selgelt alla ka Saksamaa Bundesligale, aga kui kõlab vile ja algab jalgpallimäng, siis Hispaania meeskonnad võidavad. Ning mitte ainult Madridi Real ja FC Barcelona, vaid eurosarjades teevad tegusid teisedki.

Meistrite liigas on eelmise 10 hooajal jooksul lisaks kahele hiiule jõudnud 16 parema sekka Madridi Atletico, Sevilla, Malaga, Valencia ja Villarreal, kellest kõik peale Malaga on alates hooajast 2007-08 jõudnud vähemalt korra ka Euroopa liiga poolfinaali, kus on selle vahemiku jooksul lisaks neile neljale mänginud ka Bilbao Athletic ja Celta Vigo. Sedavõrd laia haaret eurosarjas ei oma ükski teine riik ning pole ka kunagi omanud.

Hispaania klubijalgpall on tulemuste põhjal vaieldamatult Euroopa parim ning seda tõestab Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) kõrgliigade edetabel. Esimest korda tõusis La Liga seal esimeseks 2000. aastal ja kui vahemikus 2008-13 loovutati esikoht Premier League’ile, siis hetkel juhib Hispaania meistrisari edetabelit pika puuga.

Täna õhtul kohtumisega Leganes – Deportivo Alaves algava La Liga hooaja 2018-19 põhiküsimused on järgmised:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles