Froome sihib unikaalset triumfi (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome on Vueltal kolm korda teisena lõpetanud. Kas tänavu tuleb esikoht?
Chris Froome on Vueltal kolm korda teisena lõpetanud. Kas tänavu tuleb esikoht? Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/Scanpix

Alates 1995. aastast, kui Vuelta toimumisaeg tõsteti kevadest hilissuvele, pole ükski jalgrattur suutnud samal aastal võita nii Prantsusmaa kui ka Hispaania velotuuri. Ning enne muutustki suutsid selle vägitükiga hakkama saada vaid kaks (legendaarset) meest: Jacques Anquetil 1963. ja Bernard Hinault 1978. aastal. Tänavu ihkab nende kõrvale tõusta Chris Froome.

Kolmandat aastat Tour de France’i võitnud britt oli vägitükile lähedal juba mullu, ent pidi Vueltal lõpuks ikkagi teise kohaga leppima – kolumbialane Nairo Quintana edestas teda ühe minuti ja 23 sekundiga. Froome on Vueltal teise koha saanud ka 2011. ja 2014. aastal. Seega pakitseb 32-aastase ratturi hinges ambitsioon lüüa kaks kärbest ühe hoobiga: Vuelta lõpuks ometi ära võita ja teha ühtlasi ajalooline kuldne duubel.

«Armastan Vueltal võistelda, aga see on halastamatu velotuur,» sõnas Froome. «Rada on alati palju mägisem kui Tour de France’il ning tingimused keerulisemad. Augusti keskel on Hispaanias ju 40 kraadi kanti küündiv temperatuur tavaline. Aga ratturite suhtes on see läbinisti jõhker.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles