Liina Tšernov ületas soolojooksuga 19 aastat püsinud Eesti rekordi (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tšernov tänavustel Eesti meistrivõistlustel.
Liina Tšernov tänavustel Eesti meistrivõistlustel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Keskmaajooksja Liina Tšernov uuendas eile õhtul Tallinnas Kadrioru staadionil toimunud Nõmme seeriajooksu raames 1 miili Eesti rekordit, saades ajaks 4.36,35, mis on ligi viie sekundi võrra parem kui varasem Eesti parim tulemus. Seejuures oli ta alles kolmapäeval jooksnud Eesti rekordi 1000 m distantsil.

1 miili jooksu eelmine Eesti rekord 4.41,5 kuulus Sirje Eichelmannile, mille ta jooksis 1988. aasta 6. septembril Tallinnas.

Uus tippmark sündis eile Tšernovil soolojooksu tehes, kedagi teda abistamas ei olnud. «Tundsin end hästi ja jooksin algul julgelt. Arvasin, et olen rekordiks võimeline, aga kindel polnud,» ütles Tšernov ajakirja Jooksja Jooksuportaalile. «Natuke raske oli üksi joosta, sest tempo kõikus. Esimese ringi jooksin kiiresti 64 sekundiga, edasi püüdsin nii hoida, et ma täitsa ära ei vajuks,» lisas ta.

Juba täna stardib Tšernov oma koduklubi Jooksupartner korraldataval Peetri jooksul 10 km distantsil, kus talle üritavad konkurentsi pakkuda klubikaaslane Moonika Pilli ja Kaisa Kukk Treeningpartnerist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles