Galerii: Mo Farah südamlik hüvastijätt kodupublikuga

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brittide kangelane Mo Farah jooksis Birminghami Teemantliiga etapil viimast korda kodupubliku ees, kui võitis 3000 meetri distantsi ajaga 7.38,64. 

«See viimane nädal oli väga väsitav, aga veetsin oma perega aega. Emotsioon polnud niivõrd üleval kui Londoni MMil, aga nautisin täiega kodupubliku toetust,» sõnas Farah võistlusjärgses intervjuus.

Londoni MMil 10 000 meetri distantsil kuldmedali teeninud, aga poole lühemal maal pronksmedaliga leppinud britt oli oma võidus täna niivõrd kindel, et sai juba finišisirgel oma firmamärki teha ning käed peale tõsta.

«Üritasin mõelda ainult jooksule, mitte hüvastijätule. Tahan kõiki inimesi tänada, kes mind on aidanud. Ma poleks mitte kunagi arvanud, et ma suudan nii palju Suurbritannia eest saavutada. Naudin seda täiega! Minu hobi on muutunud tööks ja vastupidi.»

Edaspidi keskendub Farah maratonidele, kuid teeb veel viimase stardi neljapäeval Teemantliiga etapi finaalis Zürichis, kui osaleb 5000 meetri jooksus.

Zürichi staadion on Farah jaoks ilusate mälestuste paik, sest seal peetud 2014. aasta Euroopa meistrivõistlustel võitis ta samuti nii 5000 kui ka 10 000 meetri jooksu. 

***

Meeste 200 meetri jooksus näitas Londoni maailmameister Ramil Guliyev, et vorm on võimas – Türgit esindav aser jooksis aja 20,17, Londoni MMil skandaali sattunud Botswana jooksja Isaac Makwala 20,41-ga. 

400 meetri jooksu olümpiavõitja Shaunae Miller-Uibo osales hoopis 100 meetri sprindis, kuid jäi seal ajaga 11,37 viimaseks. Võitis maailma hooaja edetabelijuht, kuid Londonis 100 meetri sprindis medalita jäänud Elaine Thompson 10,93-ga. Miller-Uibo osaluseta toimunud naiste 400 meetri jooksu võitis Salwa Eid Naser ajaga 50,59. Allyson Felix oli ajaga 50,63 teine. 

Meeste kõrgushüppes püstitas Mutaz Barshim hooaja tippmargi, kui hüppas 2.40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles