Vormel 1 sarja meistriks saab nüüd ametlikult tulla ka ekraani taga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igaühest võib saada maailmameister!
Igaühest võib saada maailmameister! Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Vormel 1 sarja omanikud teatasid, et käivitavad esmakordselt ametliku e-spordi sarja, mis põhineb peagi esitletaval käesoleva hooaja videomängul.

Sari, mille ametlik nimi on Formula 1 eSports Series, viiakse läbi vormel 1, mängu arendaja Codemastersi ja e-spordi asjatundjate Gfinity koostöös, vahendab Autosport.com. Uut mängu esitletakse 25. augustil ja septembris viiakse läbi kvalifikatsioonivõistlused. Nende põhjal selguvad 40 kiiremat sõitjat, kes pälvivad kutse 10. ja 11. oktoobril Londonis Gfinity Arenal peetavatesse poolfinaalidesse.

Sealt pääseb omakorda 20 paremat sõitjat finaalvõistlusele, mis peetakse kolmest sõidust koosnevana novembris koos pärishooaja viimase, Abu Dhabi etapiga. Lisaks tiitlile saab võitja otsepääsme 2018. aasta poolfinaalidesse ning tema põhjal luuakse 2018. aasta mängus tegelane, kes kannab «vormel 1 e-spordi meistri ja eksperdi» tiitlit.

Ehkki tegu on esimese korraga, kui vormel 1 end ametlikult e-spordiga seob, on mootorispordis juba ammu mõistetud, et ekraani tagant võib hoolika sõelumise tulemusena leida talente ka pärisvõidusõidu jaoks. Nissan GT Academy kaudu on tänu Gran Turismo mängule Nissani GT- ja LMP-autode rooli jõudnud näiteks hispaanlane Lucas Ordoñez, kes on viiel korral osalenud ka Le Mansi 24 tunni sõidul.

2013. aastal sai Le Mansis klassi kolmanda koha auto, mille kolmest juhist kaks ehk Ordoñez ja Jann Mardenborough olid GT Academy lõpetajad. Mardenborough on tulnud Jaapani vormel-3 sarjas hooaja kokkuvõttes teiseks, enamik GT Academy edukaid läbijaid on võistelnud paljudes nimekates sarjades üle kogu maailma.

Eelmisel aastal alustas koostööd e-spordiga ka elektrivormelite sari, kui Bruno Senna ja Nicolas Prost võtsid Londonis simulaatoritel mõõtu parimatelt videomänguritelt. Jaanuaris peeti Las Vegases miljoni dollari suuruse auhinnafondiga võistlus mänguritele. McLaren on aga välja kuulutanud konkursi, mille võitja saab ametlikult tööd tiimi vormel-1 simulaatori sõitjana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles