1800 km pikkuse jalgrattasõidu jättis esimesena seljataha ultranaine, Ratasepal sadula maitse suus

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp (vasakul) õnnitlemas Alexandra Meixnerit, kes jättis käimasoleval kümnekordsel ultratriatlonil Šveitsis esimesena seljataha kaks kolmandikku võistlusest.
Rait Ratasepp (vasakul) õnnitlemas Alexandra Meixnerit, kes jättis käimasoleval kümnekordsel ultratriatlonil Šveitsis esimesena seljataha kaks kolmandikku võistlusest. Foto: Swissultra Facebooki lehekülg

Ultratriatleet Rait Ratasepp on parasjagu Šveitsis läbimas kümnekordse ultratriatloni teist ala ehk 1800 km pikkust jalgrattadistantsi. Kui eestlasel tuleb veel ligi 40 ringi sadulas istuda, on esimene võistleja juba tegelemas viimase alaga ehk 422 km pikkuse jooksudistantsi läbimisega.

Selleks on tõeline raudnaine, mullu 20-kordse ultratriatloni maailmarekordi püstitanud (naiste arvestuses – toim) austerlane Alexandra Meixner, keda teised võistlejad (sh Ratasepp) pärast rattadistantsi õnnitlesid. «Rait paneb aga edasi. Ütles, et sadula maitse on ikka täiega suus. Tagumiku juurest hell, püüab sellele mitte mõelda ja sõita. Püsti sõitmine ei tule tal ka kõne alla, sest reielihaseid tahab ta hoida jooksmiseks,» kirjutasid ultratriatleedi abilised Ratasepa Facebooki-lehel, mille kaudu on võimalik end jooksvalt eestlase võistlusega kursis hoida.

Paratamatult tekkinud väsimuse tõttu unustas Ratasepp aga abiliste juures peatudes enne uuesti rattarajale minekut kiivri pähe panna. «Selge väsimusemärk oli see, et ta hakkas üks ring ilma kiivrita ringile minema. Kui andsime kiivri, hakkas ta seda tagurpidi pähe panema ... väikse assisteerimise peale sai oma kiivri ka ikka õigesti pähe ja naeris «Oh, Jesus».

Kui rääkida veel Meixnerist, siis rattasõit olevatki tema tugev külg. Samas on ta ise öelnud, et jooksmine tuleb üks kõndimine.

Võistluse jooksvaid tulemusi on võimalik jälgida SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles