MK-debüüdiks valmistuv Sildaru läheb oma teise koju endast parimat andma

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis eelmisel hooajal Šveitsis Carns Montanas juunioride MMi rennisõidus kuldmedali.
Kelly Sildaru võitis eelmisel hooajal Šveitsis Carns Montanas juunioride MMi rennisõidus kuldmedali. Foto: Sander Ilvest

Vigursuusataja Kelly Sildaru osaleb tuleval nädalavahetusel oma karjääri esimesel MK-etapil Uus-Meremaal Cardronas, kui Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul kell 3.30 leiab aset pargisõit.

«Siia (Uus-Meremaal – toim) on alati hea tulla, see on nagu minu teine kodu. Ootan võistlusi juba väga ning kuna tegu on mu karjääri esimese MK-etapiga, siis peamine eesmärk on endast parim anda. Kõik tüdrukud on väga tugevad vastased, mistõttu usun, et võistlus tuleb huvitav,» rääkis 15-aastane Sildaru enne tähtsaid võistlusi, kus on kaalul ka OM-kvalifikatsioonipunktid.

Kui Eesti aja järgi 27. augustil algab Cardronas pargisõidu MK-sari, siis viis päeva hiljem on kavas vastav rennivõistlus. MK-debüüt on Sildaru esimene suurem võistlus rennisõidus, aga kindlasti mitte viimane: Pyeongchangis (veebruaris Lõuna-Koreas toimuvatel taliolümpiamängudel – toim) sellel alal startimises peab ta vaid pargisõidus OM-pileti kindlustama ning saama MK-etappidega FIS-punktid piisavalt väikeseks, et olümpiatasemele vastata. Kui pargisõidus on Sildaru kindel kullasoosik, siis oleks ju kena, kui ta suudaks medalikonkurentsi sekkuda ka kõrvalalal.

«Uus-Meremaa on koht, kus on hea renn, nii et kindlasti paneme seal suure rõhu sellele. Pärast MKd oleme veel kaks kuud seal. Eks näis, mis veel jõuab,» selgitas Tõnis Sildaru kuu aega tagasi Postimehele.

Freestyle-suusatamise MK-sari

Pargisõit

26.–27. august Uus-Meremaa, Cardrona

25.–26. november Austria, Stubai

23. detsember Prantsusmaa, Front Romeu

11.–13. jaanuar USA, Snowmass

18.–20. jaanuar USA, Mammoth

2.–3. märts Šveits, Silvaplana

14.–16. märts Itaalia, Seiser Alm

22.–25. märts Kanada, Stoneham-Quebec

Rennisõit

31. august – 1. september Uus-Meremaa, Cardrona

6.–8. detsember USA, Copper

20.–22. detsember Hiina, Secret Garden

10.–12. jaanuar USA, Snowmass

17.–19. jaanuar USA, Mammoth

16.–18. märts Austria, Kühtai

21.–22. märts Prantsusmaa, Tignes

Viis korda võisteldakse ka olümpiakavva mitte kuuluvas Big Airis.

Pyeongchangi OMi kvalifikatsiooniperiood lõppeb 21. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles