M-Spordi boss jäi Tänaku võimalikust tiitlivõidust rääkides ettevaatlikuks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson.
Malcolm Wilson. Foto: @World/M-Sport

Eesti parim rallisõitja Ott Tänak saavutas WRC-sarjas möödunud nädalavahetusel oma karjääri teise etapivõidu, kui triumfeeris koos kaardilugeja Martin Järveojaga Saksamaa asfaldirallil.

Kolm etappi enne hooaja lõppu asub Tänak MM-sarja kokkuvõttes 144 punktiga kolmandal kohal, olles Saksamaal nullile jäänud Thierry Neuville’ist (Hyundai) maas 16 punktiga ning meeskonnakaaslasest maailmameistrist Sebastien Ogier’st (M-Sport) 33 silmaga.

Kui 29-aastane saarlane on ise pidevalt rääkinud, et võitleb kindlalt maailmameistritiitli nimel, siis M-Spordi boss Malcolm Wilson jäi kõnealusel teemal rääkides saladuslikuks. Kui Motorsport.com küsis britilt, kas Tänak on suures mängus sees, vajas Wilson vastuse andmiseks mõttepausi.

«Üks on kindel: tal on 25 punkti rohkem kui enne Saksamaa rallit. Kuna tänavune aasta on meile näidanud, et kõike võib juhtuda, siis kindlasti ei saa Otti mängust välja jätta. Ma ei taha praegu liiga suuri sõnu välja öelda, kuna oleme varem olnud sellisel positsioonil (juhtinud nii sõitjate kui ka tiiimide arvestuses – toim) ning siis lõppes see kurvalt,» sõnas Wilson. «Peame meeskonnana säilitama keskendumise ning tegema viimasel kolmel etapil tugevat tööd.»

Martn Järveoja (vasakul) ja Ott Tänak võitsid Saksamaal karjääri teise MM-ralli WRC-klassis.
Martn Järveoja (vasakul) ja Ott Tänak võitsid Saksamaal karjääri teise MM-ralli WRC-klassis. Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/Scanpix

«Tänavune hooaeg pole läbi: see pole läbi enne, kui ta on päriselt läbi! Kuni on võimalus jätkata võitlust, seni me teeme seda. Vahe kahe eesmise mehega pole liiga suur. Ma tean, et pean võitma veel rallisid, kuid seda me ka järgmisel kolmel etapil püüame,» rääkis Tänak.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Sebastien Ogier (M-Sport) 177 punkti
  2. Thierry Neuville (Hyundai) 160
  3. Ott Tänak (M-Sport) 144
  4. Jari-Matti Latvala (Toyota) 123
  5. Dani Sordo (Hyundai) 89
  6. Elfyn Evans (M-Sport) 87

MM-sarja üldseis tiimide arvestuses:

  1. M-Sport 325 punkti
  2. Hyundai 261
  3. Toyota 213
  4. Citroen 163
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles