Nabi tunnistas, et finaalis polnud kehas enam vajalikku jõudu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi võitlemas finaalmatšis Ryza Kayaalpi vastu.
Heiki Nabi võitlemas finaalmatšis Ryza Kayaalpi vastu. Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX

Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi teenis täna oma karjääri neljanda medali maailmameistrivõistlustelt, kui võitis kahe kulla (2006, 2013) ning ühe pronksi (2014) kõrvale hõbemedali, jäädes Pariisis toimunud finaalis 1:2 alla Rio olümpial hõbedale tulnud kahekordsele maailmameistrile ja kuuekordsele Euroopa meistrile, türklasele Riza Kayaalpile.

Eesti Kreeka-Rooma maadluskoondise teine treener Ivar Kotkas rääkis pärast finaali Postimehele, et oli oodata rasket vastasseisu. «Finaalmatš oli raske, kuid seda oli arvata, kui vastu tuleb kahekordne maailmameister ning tänavu kevadel Euroopa meistriks tulnud mees. Riza oli Heikist lühem, kuid kaalu poolest raskem ning alustas kohe tugeva spurdiga, mis ei tulnud üllatusena,» sõnas Kotkas.

Tema sõnul oli 32-aastane Nabi finaalmatši ajal üsna väsinud. «Heiki kommentaar oli pärast matši, et kehast ei olnud enam väga rohkem midagi võtta (koos finaalmatšiga pidi Nabi täna matile minema viis korda – toim). Seetõttu teenis vastane ka aktiivsuspunktid,» tunnistas Kotkas.

Eesti Kreeka-Rooma maadluskoondise teine treener Ivar Kotkas. / TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS
Eesti Kreeka-Rooma maadluskoondise teine treener Ivar Kotkas. / TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS Foto: Tairo Lutter / Postimees

Samas tõdes ta, et oma karjääri jooksul kolmas kord Kayaalpiga vastamisi läinud Nabi tegi türklase vastu varasemate matšidega võrreldes kõige korralikuma partii. «Kui aga kõrvutada finaalmatši poolfinaaliga (Nabi kohtus nelja parema seas kõigi aegade esimese Tšiili maadlejana MMil poolfinaali jõudnud Yasmani Acostaga – toim), siis seda teha ei anna,» möönis Kotkas.

«Ei saa võrrelda mehega (Kayaalpiga – toim), kes on neli tiitlivõistlust järjest finaalis võitnud. Türgi maadlejal oli kindlasti olemas kogemus finaalis võitlemiseks. Poolfinaali eest kiidan Heikit väga, kuid finaalis oli täna üks mees parem,» lisas ta.

Hõbedane Nabi oli sunnitud pärast medalitseremooniat külastama dopingukontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles