Juhan Mettis teenis Eestile universiaadilt esimese medali

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis.
Juhan Mettis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Taipeis toimuval suveuniversiaadil teenis Eestile esimese medali judoka Juhan Mettis, kes jõudis absoluutkaalus finaali ning sai lõpuks hõbemedali, kui kaotas kullamatšis kõigest minuti ja 18 sekundiga ipponiga jaapanlasele Hyoga Otale.

Kuna kaks aastat tagasi toimunud universiaadil edenes Mettis absoluutkaalus samuti finaali, sai ta tänavu turniiriks kõrgeima asetuse. Lõpuks teenis eestlane aga sarnaselt kaks aastat tagasi toimunud võistlusele kaela hõbemedali.

Avaringis oli Mettis prii, kuid teises ringis alistas ipponiga ukrainlase Anton Rudnõki, kolmandas ringis wazariga itaallase Vincenzo Darco ning poolfinaalis Kasahstani esindaja Adil Orazbajevi, kelle vastu tegi ta kolm heidet.

Raskekaalus piirdus 27-aastane kahe matšiga, kui kaotas esimeses ringis hiljem kuldmedali võitnud jaapanlasele Kokoro Kageurale ning lohutusringis jäi alla brasiillasele Ruan Isquierdo da Silva, kes eestlase vastu kolm heidet sooritas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles