Kas Ivo Linna päästis võrkpallikoondise EMi?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaalt tulnud võrkpallifännid poseerisid pärast fännialas peetud kontserti kodusaare kõige tuntuma elanikuga.
Muhumaalt tulnud võrkpallifännid poseerisid pärast fännialas peetud kontserti kodusaare kõige tuntuma elanikuga. Foto: Viljar Voog

Eesti võrkpallikoondis kaotas EM-finaalturniiri avamängus Soomele kaks esimest geimi. Enne kolmandat peetud kümneminutilisel vaheajal haaras Ergo Arenal mikrofoni Ivo Linna ja lasi kuuldavale paar isamaalist laulu. «Tulime pärast pausi välja ja tundus, nagu mängiks kodusaalis: eestikeelsed laulud käisid ja rahvast oli nii palju. Supertunne ja sügav kummardus fännidele,» rääkis temporündaja Ardo Kreek koondise emotsioonidest. Nende toel võideti kaks järgmist geimi, kaotati küll viimane, aga saadi 2:3 tulemusega tabelisse üks ülioluline punkt, mis lubab jätkuvalt unistada edasipääsust.

«Hetke otsus,» nentis Linna, et tema ja Antti Kammiste valisid vaheajal esitatavad «Eestlane olen ja eestlaseks jään» ning «Isamaa ilu hoieldes» välja viimasel hetkel. «Mäng võttis ju meie jaoks sellise karmima pöörde ja siis me mõtlesime, et võiks neid isamaalise lauluga tervitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles