Analüüs: Infoneti ja Nesterovi meistriklass tõi Florale esimese kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas sai hooaja esimese kaotuse tabeliliider FC Flora, alistudes kodusel Lilleküla staadionil mullusele meistrile Infonetile 2:4. Võidu peaarhitekt oli kõigile neljale (!) Infoneti väravale eeltöö teinud Kirill Nesterov.

Infonet alustas kohtumist teravalt ja kasutas kahel puhul ära Flora kaitseliini eksimuse – juba 8. minutil ei suutnud florakad karistusalas takistada Kirill Nesterovi, kelle löögi tõrjus küll Mait Toom, ent tagasipõrganud palli söötis Nesterov viiel meetril oodanud Albert Prosale ja skoor oligi avatud.

Flora seis läks veel raskemaks 25. minutil, kui Nesterov teenis karistuslöögi ja Dmitri Kruglovi löök rikošetist Toomile püüdmatult värava alumises nurgas maandus. Ent õige pea tuli Flora mängu tagasi, kui Jevgeni Harini jalast jõudis pall Rauno Sappinenile ja Flora ründaja lõi oma 20. värava sel hooajal.

Infonet alistas Flora
Infonet alistas Flora Foto: Mihkel Maripuu

Teist poolaega oli mängitud kümmekond minutit, kui Sergei Tumasjan ilusa kombinatsiooni järel palli kümnekonnalt meetrilt kauni löögiga võrku lajatas. Taas oli Floral vastus olemas, kui 70. minutil keerutas Mihkel Ainsalu löögi posti ja esimesena oli jaol kapten Brent Lepistu. Infoneti vasturünnakud olid siiski jätkuvalt ohtlikud ja 85. minutil lõi viimase naela Flora kirstu Vladimir Voskoboinikov – eeltöö tegi jälle paremalt äärelt läbi purjetanud Nesterov.

Flora kaotus tähendab, et homse Levadia-Kalju mängu võitjal on võimalik jõuda liidrist taas seitsme punkti kaugusele. Infonet jätkab 54 punktiga suveräänsel neljandal kohal, ent hoiab unistust medalist jätkuvalt elus. Postimehe sporditoimetaja Kristjan Jaak Kangur  kolm järeldust tänasest kohtumisest:

1. Flora õnn sai otsa. Kolmandas mänguderingis on liidermeeskond korduvalt punktide kaotamisele lähedal olnud, ent siiani alati pääsenud. Nüüd enam mitte, eksimused kaitses maksid lõpuks valusalt kätte. 

Infonet alistas Flora
Infonet alistas Flora Foto: Mihkel Maripuu

2. Rogic tõi uued tuuled. Peatreeneri vahetus on andnud Infonetile uue hingamise ja nagu näitas juba hiljutine võit Levadia üle, ollakse erinevalt hooaja algusest taas esikolmikule võrdne partner. Teravust ja värskust on näha nii meeskondlikult kui ka individuaalselt, selle parimaks sümboliks Nesterovi suurepärane mäng.

3. Eesti kohtunikke tasub kiita. Teisipäeval tegi Hiiul suurepärase partii Juri Frischer, ohjates nii Kalju kui ka Flora mängijaid kindlakäeliselt. Nüüd langetasid Flora avavärava puhul hea otsuse peakohtunik Joonas Jaanovits ja joonekohtunik Sten Klaasen – infonetlased apelleerisid küll suluseisule, ent pall põrkas Rauno Sappinenile kaitses tegutsenud Jevgeni Harini selgest tahtlikust katsest palli mängida. Suluseisu sestap polnud ja kohtunikud langetasid õige otsuse. Jääb loota, et tippmeeskondade viimastest omavahelistest kohtumistest silma jäänud «laseme meestel mängida» joont hoitakse edaspidigi.

***

Intervjuu Infoneti peatreeneri Aleksandar Rogiciga:

Neli väravat ja võit – kindlasti olete tulemusega rahul!

Alustuseks – kahju, et staadionile ei tulnud rohkem inimesi. Nägime väga head ja hea rütmiga mängu, kus mõlemal meeskonnal oli värava löömiseks palju võimalusi. Teadsime, et kui loovutame Florale pallivaldamise, läheb meil raskeks. Seega proovisime võimalikult palju palliga mängida ja keskvälja kontrollida. See võit tähendab meile palju enamat kolmest punktist, kasvatame seeläbi enesekindlust ja parandame veelgi oma mängustiili.

Kas meeskond on tagasi medalikonkurentsis?

Jalgpallis käib kõik samm-sammult. Kui mängid hästi, tulevad ka tulemused. Täna näitasime, et meil on kvaliteeti ja suudame mängida ilusat jalgpalli. Kui sellega kaasneb võimalus tabelis kõrgemale tõusta, võtame selle loomulikult vastu.

Oli see teie parim mäng FCI Tallinna peatreenerina?

See oli vaid üks mäng. Ei midagi erilist. Meie õlul polnud suurt survet.

Teie peaeesmärk on praegu seega mängijate usu taastamine?

Näen igapäevaselt treeningutel, et meestel on klassi. Mõistagi vajame veel seesuguseid häid hetki, aga trennis on kõik väga hästi tegutsenud. Ja see kandub ka mängu edasi.

***

Intervjuu Flora peatreeneri Arno Pijpersiga:

Arno, ilmselt on harjumatu tunne kaotajana intervjuud anda. Mis seekord valesti läks?

On tõesti! Alustasime hästi, meil tekkisid võimalused. Aga siis kaotasime organiseerituse, tegime väga palju vigu ja Infonet kasutas selle ära. Jätsime liinide vahele liiga suured vahed, nii ei saanudki normaalselt kaitsta. Võib-olla mängis siin rolli ka kohtumine Nõmme Kaljuga, mille pidasime teisipäeval kunstmurul. Meil kulus seal palju energiat. Aga see pole vabandus. Pärast nende kahte väravat pidime riske võtma, mäng läks väga lahtiseks ja seepärast löödigi meile lõpuks neli väravat.

Mida sellest mängust kõrva taha panna?

Peame suutma keskendumist ja organiseeritust säilitada, seda ütlesin ka mängijatele. Tuleb kaks rasket nädalat, peaaegu kõik mängijad lähevad eri vanuseklassi rahvuskoondiste juurde. Õnneks mängime seejärel kohe uuesti Infonetiga, seega saame näidata, mida tänasest mängust õppisime.

Kas eesootav koondisepaus on siis hea või halb?

Halb, tahaks kohe treeningväljakul vead parandada ja uuesti mängida! Samas oli meil eelmisel nädalal iga paari päeva tagant mäng, nii on raske keskendumist säilitada. Teed ühe vea, ei mängi piisavalt kompaktselt ja ongi kaotus käes.

Aga hooaja esimene kaotus ei ole veel tragöödia?

Minu jaoks tõesti mitte. Võidud valmistasid palju rõõmu, tegime rea häid mänge ja saime kirja palju häid tulemusi. Mis läbi, see läbi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles